Diyarbakır’dan dünya şampiyonasına

Kick boks alanında önemli uluslararası başarılara imza atan Diyarbakırlı sporcu Ceren Bingöm, Kasım ayında Macaristan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Kick boks erkek sporu olarak bilindiği için arkadaşları tarafından yadırgandığını ifade eden Bingöm, özellikle kadınların kick boks yapması gerektiğini belirtti.

Haberler 10.09.2017 - 15:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kick Boks 2014 Dünya Gençler ampiyonas ikincisi ve Türkiye ampiyonu Diyarbakrl sporcu Ceren Bingöm, 4-12 Kasm tarihleri arasnda Macaristann bakenti Budapetede yaplacak Dünya ampiyonasna hazrlanyor. Ailesinin sporcu olmas sebebiyle kendisinin de bu spora ilgi duyduunu ve zaman zaman erkek sporu olarak bilinen kick boksn arkadalar tarafndan yadrgandn belirten Bingöm, geçen 12 yllk sporcu kariyerinde iki Türkiye birincilii ve bir dünya ikincilii baarsn elde etti. Macaristanda düzenlenecek olan Dünya Kick Boks ampiyonasna hazrlanan Bingöm, Türkiyeyi en iyi ekilde temsil edip ampiyon olmay hedeflediini belirtti.

Benimle dalga geçiyorlar

Ailesinde baka sporcularn da olmasnn kendisini kick boks yapmaya yönlendirdiini belirten Bingöm, Ailemin hepsi sporcu. Teyzem milli hakem, aabeyim milli sporcu, kuzenim milli sporcu. Onlarn sporcu olmas beni de etkiledi. Zaten ilgim vard bu spora ve onlar baladktan sonra ben de baladm. Beden eitimi öretmenlii bölümünü okuyorum. Snfta kendimi kick boksçuyum, dünya ikincisiyim dediim zaman benimle dalga geçiyorlar bir bayan nasl kick boks yapar diye. Bence en çok bayanlarn yapmas gereken bir spor. Kendimizi savunmak için en iyi, en ideal spor. çok da zevkli, güzel bir spor. Stres atmak için birebir dedi.

Spor kariyerinde 2014 ylnn ayr bir önemini olduunu vurgulayan Bingöm, 2014 ylnda Orduda Türkiye Kick Boks ampiyonas oldu. Orada 5 maç alarak Türkiye ampiyonu oldum. Güzel bir kamp dönemi sonras talyann Rimini kentinde düzenlenen Dünya ampiyonasna katldm. Orada 4 maç yaparak dünya ikincisi oldum. Final maçnda ev sahibine yenildim. 2015 ylnda Sakaryada düzenlenen Türkiye Kick Boks ampiyonasnda 5 maç alarak Türkiye ampiyonu oldum ve Avrupa ampiyonasna katlmaya hak kazandm. Güzel bir kamp dönemi sonras Avrupa ampiyonasnda Türkiyeyi temsil ettim. Derece elde etmek nasip olmad. Bu yl Boluda yaplan Türkiye Kick Boks ampiyonasnda Türkiye ikincisi oldum. Sonrasnda Samsunda yaplan Milli Takm seçmelerinde birinci olarak Macaristanda yaplacak olan Dünya Kick Boks ampiyonasna katlma hakk elde ettim. Hem Diyarbakrda hem Mulada antrenmanlarma devam ediyorum. Hedefim orada Türkiyeyi en iyi ekilde temsil etmek, bayramz göndere çekmek. nallah ampiyonluk nasip olur diye konutu.

Sponsor bulmakta zorlanyoruz

Turnuvalara katlrken en büyük destekçisinin ailesi olduunu belirten Bingöm, sözlerine öyle devam etti:

Ailemin çok etkisi var benim sporumda. Bana çok güveniyorlar. Özellikle babam, annem, aabeyim çok destekleri var. Onlarn sayesinde bir yerlere gelebildim. Sponsorluk konusunda çok sknt çekiyoruz. Tek olanam ailem, antrenörüm Erkan Bingöm. Onlar dnda destek olan kimse yok. Diyarbakr bu kadar gelimi bir ehir olmasna ramen bir bayan sporcudan desteklerini esirgiyorlar. Bu süreçte desteklerinden dolay Ali Sezgine, antrenörüm Erkan Bingöme, Hac Özbilee, Vedat Tekolu ve Rüya Algüle teekkür ederim.

Ana Sayfaya Git