Diyarbakırlı 10 bin çocuk sporla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce kentte düzenlenen yaz spor kurslarına katılan 5-18 yaş arası çocuklar, tatili farklı branşlarda spor yaparak değerlendiriyor

Haberler 26.07.2017 - 13:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 10 bin çocuk yaz tatilinde sporla bulutu.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü i birliiyle 5-18 yandaki çocuklarn yaz tatilini spor yaparak deerlendirmesi için, futbol, basketbol, yüzme, kort tenisi, tekvando, kick boks, halk oyunlar ve atletizm gibi 13 farkl branta kurs düzenlendi.

Büyükehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüüne ait tesislerde açlan kurslar, çocuklardan büyük ilgi gördü. Kurslara yaklak 10 bin çocuk kayt yaptrrken, kursiyerlere ücretsiz servis imkan salanp, spor malzemeleri datlyor.

Kurslar tamamlandnda belirlenecek yetenekli örencilerden belediye bünyesinde her branta takm oluturulmas planlanyor.

En büyük hayalim basketbolcu olmak

Kursiyerlerden Elif Alay, AA muhabirine yapt açklamada, basketbol kursuna kayt yaptrdn belirterek, eitimin son derece faydal geçtiini söyledi.

Hocalarnn basketbol örenmesi konusunda kendisine çok yardmc olduunu dile getiren Alay, Topun nasl tutulacandan gereken tüm teknik bilgiye kadar her eyi öreniyoruz. Burada sklmak mümkün deil. En büyük hayalim basketbolcu olmak. Bu imkan salad için belediyeye teekkür ediyorum. Bu kurs olmasayd spor hayalimden uzaklaabilirdim. dedi.

Artk rahat yüzebiliyorum

Yüzme kursuna katlan Yamur Özalta, Diyarbakrn çok scak olduunu, bu nedenle yüzme kursuna katldn dile getirdi.

Kurslarn düzenlenmesinden duyduu memnuniyeti anlatan Yamur, bu imkann her yl salanmasn istediklerini aktard.

Yamur Özalta, Tatilimi burada arkadalarmla elenerek geçiriyorum. Sudan korkuyordum ama hocalar sayesinde korkuyu atlattm. Artk rahat yüzebiliyorum. diye konutu.

Sidar Alaku da ald eitim ile yüzmeyi örendiini anlatt.

Kursta arkadalaryla çok güzel vakit geçirdiini ifade eden Sidar, Tatile gidemiyoruz ama burada yüzüyoruz. Diyarbakr çok scak ama burada serinleyebiliyoruz. eklinde konutu.

Bu örencileri maçlara götüreceiz

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Spor ube Müdürü brahim Erta, düzenledikleri kurslara ilginin yüksek olduunu söyledi.

Belediyeye ait servis araçlaryla evlerinden alnarak kursun düzenlendii tesise getirilen çocuklarn kurs bitiminde yine evlerine brakldn belirten Erta, 2017-2018 eitim öretim dönemi balayncaya kadar kurslarn devam edeceini dile getirdi.

Erta, kurslar sona erdiinde örenciler arasnda yetenekli olanlarn belirleneceini vurgulayarak, Her branta takm oluturarak, belediye bünyesinde bu örencileri maçlara götüreceiz. Amacmz, çocuklarmz uyuturucu ve kötü alkanlklardan koruyup, internetin olumsuz etkilerinden uzak tutarak, sporla iyi birey olarak yetitirmektir. ifadelerini kulland.

Sporun çocuklarn eitim ve öretimine sunaca katkya deinen Erta, çocuklarn yaz tatilini sokakta geçirmek yerine kurslar sayesinde sporla deerlendirdiini kaydetti.

Diyarbakrda yaz aylarnda hava scaklndaki art nedeniyle serinlemek isteyen çocuklarn parklardaki havuzlara veya Dicle Nehrine girmeyi tercih ettiini anlatan Erta, boulma vakalarnn önüne geçilmesi için açtklar yüzme kursuna da bin 500 çocuun katldn bildirdi.

Erta, yetenekli çocuklardan altyapy oluturduktan sonra Türkiye geneli yaplacak müsabakalarda elde edilecek derecelerin örencilere, TEOG ve üniversite snavnda ek puan da salayacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git