Diyarbakırlı bilardoculardan büyük başarı

Diyarbakır Bilardo Spor Kulübü, İstanbul’da yapılan Kulüplerarası 1. Lig müsabakalarını Türkiye ikincisi olarak tamamladı.

Haberler 03.04.2019 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bilardo Federasyonunu tarafndan düzenlenen Kulüpleraras 1. Lig müsabakalarna 24 takm katld. Geçen yln Türkiye ve Avrupa ampiyonu FBN Tekstil Spor Kulübü, bir kez daha birincilik kupasnn sahibi oldu. Final müsabakasnda Türkiye ikinciliine ulaan Diyarbakr Bilardo Spor Kulübü, üçüncü olan Mecidiyeköy Spor Kulübü ile Türkiyeyi haziran aynda Portekizin Porto ehrinde yaplacak olan Avrupa ampiyon Kulüpler Kupasnda temsil etme hakkn elde etti.

Ksa sürede büyük bir baar

Geçen yl kurulan Diyarbakr Bilardo Spor Kulübü, önce 1. Lige terfi maçlarna çkarak, üçüncü oldu. Mütevazi kadrosuyla yola çkan Diyarbakr temsilcisi, daha sonra önemli transferler gerçekletirerek, büyük hedeflere yelken açt. 1. Ligde ampiyonluk ve Avrupa kupalarna katlma hedefiyle yola çkan Diyarbakr Bilardo Spor Kulübü, Türkiyenin en deneyimli isimleri olan Lütfi çenet, Adnan Yüksel, Hac Arap Yaman ve Sava Buluttan oluan güçlü bir kadro kurdu. Yeni transferlerle çkt ilk mücadelesinde birinci, genel klasmanda da ikinci oldu ve son 16 turuna katlma hakkn elde etti. Srasyla Ulusoy Spor Kulübü ve Karyaka Spor Kulübünü malup eden Diyarbakr Bilardo Spor Kulübü, stanbulda gerçekleen 1. Lig müsabakalarnda yar finale yükseldi. Yar finalde de Mecidiyeköy Spor Kulübünü dize getiren Diyarbakr temsilcisi, finale kalarak, son Türkiye ve Avrupa ampiyonu FBN Tekstil Spor Kulübü ile karlat. 2-2 biten mücadeleyi averajla ikinci olarak tamamlayan Diyarbakr Bilardo, Türkiye ikincisi olma baars gösterdi. Ksa sürede Diyarbakra büyük baarlar getiren bilardo takm, ayn zamanda Avrupa ampiyon Kulüpler Kupasna katlmaya hak kazand.

çok iyi bir ekibimiz var

Diyarbakr Bilardo Spor Kulübü Bakan hsan Deliba, mütevazi bir bütçeyle çok güçlü kadro kurduklarn ve 9 ay gibi ksa bir sürede Türkiyede söz sahibi olduklarn söyledi. Deliba, Bilardo Federasyonunun düzenledii en prestijli iki organizasyonunda da kürsüye çktklarn belirterek, unlar söyledi:

Diyarbakrda gerekli destei salarsak, ülkemizi ve kentimizi her yerde en iyi ekilde temsil ederiz. Bunu da son ampiyonada kantladk. Son Türkiye ve Avrupa ampiyonuyla yaptmz final karlamasnda ortaya koyduk. Averajla Türkiye ikincisi olduk. Umarm kentimizin ileri gelenlerinden, kamu kurum ve kurulularndan gerekli destei alrz. Yeter ki bizlere ve takmmza herkes inansn. Gerekli maddi, manevi destei alrsak Avrupa kupasn ehrimize kazandrmamz içten bile deil. Daha önce Gençlik ve Spor l Müdürlüü ve Ticaret Odas ile görümelerimiz oldu, onlardan aldmz manevi destekle Türkiye ikincisi olduk.

Ana Sayfaya Git