Diyarbakırlı gençlerin milli forma sevinci

Yaşadıkları zorluklara rağmen Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nü kazanan Mehmet İpek ve Abdülbasit Tunçay, Futsal Milli Takımı'na seçilmenin mutluluğunu yaşıyor

Haberler 17.11.2017 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl sporcular Mehmet pek ve Abdülbasit Tunçay, Futsal Milli Takmna seçilmenin mutluluunu yayor.

Diyarbakrda yaadklar maddi zorluklara ramen azimli çalmalar sonucunda Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümünü kazanan Mehmet pek ve Abdülbasit Tunçay, eitmenlerinin yönlendirmesiyle seçmelerine katldklar Futsal Milli Takmna dahil oldu.

Babalarnn inatta çalarak okuttuu gençler, ay-yldzl forma altnda Avrupa ve dünya ampiyonalarnda kupa kazanmay hedefliyor.

Futsal Milli Takmnn Diyarbakrda yapt kampn kadrosunda yer alan Mehmet pek ve Abdülbasit Tunçay, AA muhabirine açklamada bulundu.

- Terör maduriyetinden milli takma

Mehmet pek, terör olaylar nedeniyle ailesinin 1992 ylnda Kulp ilçesinden ayrlarak Bismile yerletiini belirtti.

Babasnn inaatlarda çalarak geçimlerini saladn anlatan Mehmet pek, Babam imdi akcier kanseriyle mücadele ediyor. Onun da ayrca skntsn çekiyoruz. dedi.

Eitmenleri tarafndan futsala yönlendirildiini anlatan Mehmet pek, 3. Ligde Diyarbakrsporda top koturduunu daha sonra da Adana Demirspora transfer olduunu ancak yaad rahatszlk nedeniyle futbolu braktn aktard.

Mehmet pek, 3. Ligde iki defa akcierim söndü. ki ameliyat geçirdim. Futbolu mecburi olarak braktm ve eitimime devam ettim. yiletikten sonra da futsal oynama frsat buldum. Hocalarmz bize destek oldu. ifadelerini kulland.

Antalyada düzenlenen bir organizasyonda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri tarafndan izlendiklerini ve Futsal Milli Takmna davet edildiklerini vurgulayan Mehmet pek, unlar kaydetti:

Onlarn takdiriyle milli takmda olmann gururunu yayoruz. Futsal Milli Takm olarak Türkiyenin farkl illerinde kamp yapmamz için TFF yetkilileri giriimde bulunuyor. Son kampmz Diyarbakrda gerçekletirmi olduk. Bir Diyarbakrl olarak Diyarbakra gelip, kamp yapmann gururunu da yayorum. 2020de gerçekletirilecek Dünya ampiyonasna iyi hazrlanmaya çalyoruz. Türkiye ve yurt dnda kamp ve hazrlk maçlar yapyoruz. Önümüzde zaman var. çok çalp, baarl olmak için elimizden geleni yapacaz.

Milli takma seçildiinde büyük mutluluk yaadn anlatan Mehmet pek, bölgedeki gençler için iyi örnek olduklarna inandn dile getirdi.

Bölgede yetenekli gençlerin olduunu ifade eden Mehmet pek, onlarn da istemeleri ve çok çalmalar halinde büyük baarlara imza atabileceini kaydetti.

Mehmet pek, 14 kiilik milli takm kadrosunda Diyarbakrdan iki oyuncunun olduunu, bu saynn artmasn istediklerini sözlerine ekledi.

- Abdülbasit Tunçay: çaltm ve buradaym

Abdülbasit Tunçay da babasnn inaatlarda çalarak geçimlerini saladn, bu artlarda yaamn sürdürürken milli takma seçilmenin gururunu yaadn söyledi.

Balar ilçesinde doduunu ve baz kulüplerde 12 yl futbol oynadn belirten Abdülbasit Tunçay, eitmenlerinin yönlendirmesiyle futsala baladn ifade etti.

Yaklak 6 aydr futsal oynadn anlatan Abdülbasit Tunçay, Bu, doru eitimle çok güzel yerlere gelebileceimizi bize gösterdi. Onun için her bireyin kendini gelitirmesi ve kendisine olan güvenini hiçbir zaman yitirmemesi gerekir. lk turnuvada milli takm hocalarmz beni görmü ama kampa çarmamlard. Umudumu yitirmedim. çaltm ve buradaym. deerlendirmesinde bulundu.

Milli takmda oynamann verdii gururu kelimelerle ifade etmekte zorlandn dile getiren Abdülbasit Tunçay, öyle konutu:

Burada olacam hayal bile edemezdim. ime dört elle sarlp, ülkem adna daha çok çalp, bu bayra her yerde dalgalandrmak istiyoruz. çok inanlmaz bir duygu. Sürekli hocalarmzla çalyoruz. Futsal, çok hzl deien bir oyun. çok video izliyoruz. Bugün doru dediiniz bir taktik yarn yanl olabiliyor. Bir nevi teknoloji gibi. nanç her eyin üstesinden geldi. Kamplarmz çok iyi geçiyor. Hocalarmz bizi her konuda bilgilendirip, bize destek oluyor. Milli takmda bulunduunuz ilin veya yaadnz corafyann hiçbir önemi yok. Eer bu ülke için mücadele etmek istiyorsan tek yürek olmak lazm.

Hedeflerine ulamak için çok çalmalar gerektiini vurgulayan Abdülbasit Tunçay, Birisi bana kahve köelerindeyken, Bir gün milli takmda oynayacaksn. deseydi, gülerdim. Ancak kendimi gelitirdim, üniversiteye geldim. Avrupa ve dünya ampiyonluu hedefimiz var. Bayramz dalgalandrp, stiklal Marn bara bara okumak istiyoruz. eklinde görü belirtti.

Ana Sayfaya Git