Diyarbakırlı iki sporcudan gümüş madalya

Kuraş Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Diyarbakırlı iki sporcu gümüş madalya elde etti. Gümüş madalya kazanan Yusuf Özkaya ve Mehmet Ok, milli takıma katılma hakkını elde etti. Bu iki sporcu ay yıldızlı milli forma altında Avrupa Kuraş Şampiyonası’nda yer alacak.

Haberler 20.12.2019 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelimekte olan Spor Branlar Federasyonuna bal Büyükler Kura Türkiye ampiyonas 14-15 Aralk tarihlerinde Düzcede yapld. ampiyonada Diyarbakr 4 sporcu temsil etti. 66 kiloda mindere çkan Yusuf Özkaya ve 73 kiloda yaran Mehmet Ok, finallere adn yazdrd. Final maçlarn kaybeden Özkaya ve Ok Türkiye ikincisi olarak gümü madalyann sahipleri oldu. 55 kiloda yaran Hasan Can Efeolu ile 52 kiloda mindere çkan Gizlem Derin ise ampiyonay Türkiye beincisi olarak tamamlad.

K MADALYA ALDILAR

Sporcularn antrenörlüklerini yapan ve Kura Teknik Kurul Üyesi olan Osman Gökcül, konuya ilikin yapt açklamada, Düzcede gerçekleen ampiyonann Diyarbakr açsndan iyi geçtiini söyledi. Gökcül, Türkiyenin önemli sporcularnn yer ald müsabakada elde edilen derecelerin, çok kymetli olduunu belirtti. Gökcül, gelimekte olan bu sporun her geçen daha büyük önem kazandn kaydetti. Gökcül, Spor camias çok iyi bilir ki büyükler kategorisinde derece almak oldukça zordur. Uzun soluklu çalmalar sonucunda elde edilir. nanmak, baarmann yarsdr. Dereceye giren sporcularmz Kura milli takmnda yer alarak Avrupa Kura ampiyonasnda ülkemizi en iyi ekilde temsil edeceklerdir. Diyarbakrl gençlerimize inann ve imkan verin yapamayacaklar derece yoktur dedi.

Gökcül, kendilerine ve sporcularna destek veren Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Bakan Akn Erime ve Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demire teekkür ettiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git