Diyarbakırlı judoculardan üç madalya

Diyarbakırlı işitme engelli 3 sporcu, Kilis'te yapılan işitme engelliler Türkiye judo şampiyonasından üç gümüş madalya kazandı.

Haberler 31.01.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiliste 24-25 Ocak tarihleri arasnda gerçekleen müsabakalarda Diyarbakrl iki judocu büyükler, bir sporcu da gençler kategorisinde gümü madalya elde etti. Madalya elde eden üç sporcu da Diyarbakr milli takmda temsil etme hakkn elde etti. ki gün süren müsabakalarda, büyük kategorisinde yaran ve 66 kiloda mindere çkan Muhammed Delil Peksert final maçn kaybederek, Türkiye ikincisi oldu. 81 kiloda yaran ve büyükler kategorisinin önemli isimleri arasnda yer alan Ercan Ödüngitde ampiyonluu kaçrarak Türkiye ikincisi oldu. Gelecein en iyi judocular arasnda gösterilen ve 66 kiloda yaran Bünyamin Adsan da Türkiye ikincisi oldu. Final müsabakasnda çok iyi yaran ancak, sonuca gidemeyen Bünyemin Adsan, gençler kategorisinde gümü madalya alan bir dier Diyarbakrl sporcu oldu.

Üç MADALYA ALDILAR

Sporcularn antrenörü Osman Gökcül, konuya ilikin yapt açklamada, üç judocunun milli takmda Diyarbakr ve Türkiyeyi en iyi ekilde temsil edeceini söyledi. Gökcül, Kiliste çok iyi müsabakalar çkaran sporcularm öncelikle yürekten kutladm ifade etmek istiyorum. Gerçekten iyi maçlar çkardlar ve ampiyonluu kaçrdlar. Ama elde edilen dereceler bizimi için çok deerli ve anlamldr. Bu nedenle sporcularm ayr ayr tebrik ediyorum dedi.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

çalmalara aralksz devam ettiklerini vurgulayan Gökcül, sözlerini öyle sürdürdü: 3 sporcumuzda antrenmanlarna aralksz devam etti. Nisan aynda Fransada yaplacak olan iitme engelliler dünya judo ampiyonasna katlacaklar. Bu müsabakada sporcularmzn ülkemizi ve kentimizi en iyi ekilde temsil etmeleri için çok çalacaz. i ansa brakmamak için youn bir antrenman program gerçekletireceiz. Hedefimiz Fransada çok iyi dereceler elde ederek, yurda dönmektir. Sporcularma bu anlamda inancm tamdr.

Gökcül, kendilerine her zaman destek sunan ve yanlarnda yer alan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzeloluna teekkür ettiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git