Diyarbakırlı Merve, Belçika'dan üçüncülükle döndü

Diyarbakırlı kick boksçu Merve Kalemli, Belçika’da yapılan Avrupa Kick Boks Kupası büyük bayanlar kategorisinde üçüncü oldu.

Haberler 03.10.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

27-30 Eylül tarihleri arasnda gerçekleen müsabakalara milli takm adna katlan Diyarbakrl Merve Kalemli, büyük bayanlar kategorisinde mindere çkt. Ertaspor Kulübü sporcusu olan Merve, önemli rakiplerini geride brakarak, bronz madalya elde etti. Ertaspor Kulübü Antrenörü Ufuk brahim Erta, Belçikada gerçekleen müsabakalarn bir hayli zorlu geçtiini söyledi. Erta, milli takm adna müsabakalara katlan ve 50 kiloda mindere çkan Mervenin üçüncü olarak büyük bir baarya imza attn belirtti. Erta, dünyann en iyi sporcularnn yer ald müsabakalarda elde edilen derecenin çok önemli olduunu kaydetti. Erta, öyle dedi:

Belçikada yaplan Avrupa Kick Boks Kupasnda, Merve milli takm adna yarmalara katld. Büyük bayanlar kategorisinde mindere çkan sporcumuz, 50 kiloda yart. Bir birinden güçlü isimlerin yer ald müsabakalarda Merve üçüncü oldu. Final maçna çkacan tahmin ettiimiz sporcumuz üçüncülükle yetindi. Ama elde edilen derece bizim için çok önemlidir. nallah bu baar, gelecek müsabakalara k tutar ve sporcumuzun daha büyük dereceler elde etmesini salar. Ayrca beden eitimi yüksek okulu örencisi olan Merveyi elde ettii dereceden dolay kutluyorum.

Antalyada ampiyona var

Erta, 27 Kasm-1 Aralk tarihleri arasnda Türkiyede Kick Boks Dünya ampiyonasnn yaplacan belirterek, Antalyada çok büyük bir organizasyon olacak. Bu organizasyona bir sporcu ile katlacaz. Hedefimiz bu ampiyonada iyi bir derece elde edip, elde ettiimiz baarlara bir yenisini daha eklemektir. Hazrlklarmz da bu yönde sürdürüyoruz. çalmalarmz ara vermeden devam ettireceiz dedi.

Erta, kendilerine her türlü destei veren ve her zaman yanlarnda olan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzeoluna ve Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demire teekkür ettiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git