Diyarbakırlı rekortmen ailenin hedefi olimpiyat

Mersin’in Edremit İlçesi’nde düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Kupası müsabakalarında Diyarbakırlı Akgün ailesinin üç ferdi şampiyonada hem birincilik elde etti hem de üç Türkiye rekoruna imza attı.

Haberler 04.02.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl atclar, Mersinin Edremit lçesinde yaplan Haval Silahlar Türkiye Kupas müsabakalarnda önemli baarlara imza att. Akgün ailesinin üç ferdi ampiyonada hem birincilik elde etti hem de üç Türkiye rekoruna imza att.

Edremitte 26-29 Ocak tarihleri arasnda yaplan ve onlarca sporcunun yer ald Haval Silahlar Türkiye Kupas müsabakalarnda milli atc Ömer Akgün, 13üncü Türkiye rekoruna imza attt.

23 kez ay yldzl milli formay giyen ve 100ün üzerinde madalya elde eden Ömer Akgünün kz Esin ve yeeni Ylmaz Akgün de kategorilerinde rekor krarak Diyarbakra birincilikle döndü.

Milli ve rekortmen atc Ömer Akgün (35), geçen yl olimpiyatlara katlmay yarm puanla kaybettiini belirterek Olimpiyatlar için çok çalyorum. Elde ettiim baarlar kzm ve yeenime de ilham oldu. Onlarla gurur duyuyorum dedi.

Babasna özenerek balad atclk sporunda üçüncü ylna giren 15 yandaki Esin Akgün, yldzlar kategorisinde Türkiye rekoru krarak ampiyon oldu.

Genç erkekler kategorisinde rekor kran 20 yandaki Ylmaz Akgün ise 2009 ylnda balad atclkta 8 Türkiye rekoru, 60 madalya ve 30 Türkiye birincilii ald. Akgün hedefinin olimpiyatlara katlmak olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git