Diyarbakırspor yeniden umut oldu

Diyarbakırspor’un 2012-2013 sezonunda tarihinde ilk kez profesyonel liglere veda etmesinden sonra sporda bir türlü eski havasını yakalayamayan Diyarbakır, 2 milyona yaklaşan nüfüsü ve 33 bin kişilik yeni stadı ile yeni bir çıkış arıyor.

Haberler 28.12.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllar sonra amatör ligde yeniden yaplanan Diyarbakrspor, son zamanlarda tekrar bölge halknn umudu oldu. Kentin ilek yerlerine aslan bayrak ve pankartlar dikkat çekerken,amatör ligde olmasna ramen takma olan taraftar ilgisi dikkat çekiyor.

44 Yl Profesyonel Liglerde Yer ald

44 sezon boyunca 14 sezonu Süper Lig olmak üzere Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden,Dou ve Güneydoudan Süper Lige yükselen ilk takm olan Diyarbakrspor, baarlarla dolu mazisinde 2 kez Türkiye Kupasnda yar final oynad ve 1978-79 sezonunu da Süper Ligde 5inci olarak tamamlad. Ancak 2012-2013 sezonunda yaad idari ve mali sorunlarn etkisiyle tarihinde ilk kez profesyonel liglere veda etti. 2.Amatör Ligine kadar gerileyen Yeil-Krmzl kulüp, son iki sezonda üst üste iki lig çkarak Diyarbakr Süper Amatör Ligine kadar yükseldi. Bu sezonun ilk yarsn bu ligde lider tamamlayan Diyarbakrspor,yllar sonra yakalad olumlu hava ile sporda büyük gerileme yaayan kentin ve bölgenin umudu olmay baard.

Yeniden Kentin Umudu Oldu

Son zamanlarda taraftarlarn ilgi göstermeye balad yarm asrlk çnar Diyarbakrspor, her maçn youn taraftar destei ile oynuyor.

Takma olan özlem ve ilgi kentin sokaklarna da yansyor. Kentin ilek noktalarna aslan Efsane Diyarbakrspor dönüyor pankartlar ilgi çekiyor.

çounluu genç nüfustan oluan 2 milyona yaklaan nüfüsü ve 33 bin kiilik modern stadna karn sporda eski günlerinden uzak bir görüntü çizen Diyarbakr için Diyarbakrspor yeniden umut olmu durumda. Taraftarlar,kent yöneticileri ve i adamlarndan destek bekliyor. Ortak düünce,özlenen baarlarn adresinin Diyarbakrspor olaca yönünde.

Ana Sayfaya Git