Diyarbakırspor'a Kurtuluş Umudu!

Kötü yönetilerek borç batağına sürüklenen ve daha sonra sahip çıkılmadığı için önce profesyonel liglere veda eden, ardında da 2.Amatör’e kadar gerileyen yarım asırlık efsane kulübün borçları erime noktasına geldi.

Haberler 17.11.2017 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydounun Süper Lige çkma baars göstermi ilk kulübü olan Diyarbakrsporun resmi borcu 15.4 milyon TL olarak görünüyor.

BORçLAR ERYECEK

5-7 milyon TLsi devlet kurumlar tarafndan kendi alacaklarn elde etmek amacyla sata sunulan arsadan düecek. Vergi,SGK ve dier devlet kurumlarna olan borçlar karlandktan sonra asra satndan kalan para ile personel ve esnaf borçlar da karlanm olacak.Yöneticilere olan borçlarla ilgili ise devam eden yarg süreci var. Önümüzdeki günlerde son bulmas beklenen davada gelen bilgilere göre yöneticilere olan borçlar temizlenecek,hatta kulübü zarara uratan baz isimlere zimmet çkarlacak. Kulübe kar dava açma hakk doacak ve kulüp hukuki olarak kendisini zarara uratanlardan zararn karlanmasn talep edecek.

UMUTLAR GELT

Geçmie ait futbolcu ve teknik adam borçlar için de zaman am süreci iliyor. Kulüp amatör ligde olduu için bir aç yl içinde zaman am sürecinin de Diyarbakrspor lehine sonuçlanmas bekleniyor.Böylece 50 yllk mazisi olan ve gerek bölgede gerekse ülke genelinde ve dünyann bir çok yerinde seveni olan Diyarbakrsporun yeniden tarih sahnesine dönmesi salanabilecek. Diyarbakrsporun önünün açlacak olmas taraftarlarn ve camiay umutlandryor

Ana Sayfaya Git