Diyarbakır amatör liglerinde belirsizlik

Türkiye Futbol Federasyonu, Amatör Futbol Ligleriyle ilgili kararların yetkisini il futbol kurullarına bıraktı. Ancak diğer kentlerin tamamına yakını bu konuda karar verirken Diyarbakır’da işler bilmeceye dönüştü.

Haberler 29.06.2020 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Amatör Futbol Kurulunun geçtiimiz günlerde ald karar Türkiye Futbol Federasyonu amatör iler kurulu tarafndan kabul edilmeyerek iade edildi. Diyarbakr Amatör Futbol Kurulu, Süper Amatör Futbol Ligi ile karar almakta zorlanyor. Normal sezonun tamamlanmasna 4 hafta kalrken, Play-Off maçlaryla beraber bu say 7 haftaya çkacak. Pandemi süreci ve kentteki spor tesislerinin durumu nedeniyle bu kadar maçn oynanmas salk açsndan büyük risk oluturuyor. Spor kamuoyu, hava scakln ve salgn riskini hesaba katarak ligin bu haliyle bitirilerek sadece sadece Play-Out maçnn oynanmasn istiyor. Diyarbakrsporun averajla lider olduu Süper Amatör Futbol Ligi ile ilgili karar verilmemesi tepkilere ve eletirilere de neden oluyor. Amatör Futbol Kurulunun en ksa zamanda karar alp federasyonun onayna sunmas bekleniyor.

52 yllk mazisi bulunan Diyarbakrspor, ligin bu haliyle tescil edilmesi durumunda ampiyon olarak BALa yükselmek için Bismil 21Sporla Play-Out maç oynamaya hak kazanacak.

Ana Sayfaya Git