Diyarbakır "engelli dostu" stada kavuşuyor

Kayapınar ilçesinde UEFA ve FIFA standartlarında yaptırılan 33 bin seyirci kapasiteli stat, 2 ay sonra hizmete açılacak.

Haberler 14.03.2018 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl ile Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnca Diyarbakrda yaptrlan 33 bin seyirci kapasiteli engelli dostu stadn yüzde 98i tamamland.

Merkez Kayapnar ilçesinde, 158 bin metrekare alanda Diyarbakrn yan sra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlardaki 33 bin seyirci kapasiteli stat, 2 ay sonra hizmete açlacak. Konfor açsndan Türkiyenin sayl stadyumlar arasnda yer alacak 6 katl tesisin d cephe kaplamas ile çim serme ilemleri sona erdi.

Skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonlar, basn tribünü, otopark, seyirci ve sporcu girii gibi alanlar en uygun ekilde tasarlanan, alttan stmal olacak stadyumda, 306s engelli arac olmak üzere 2 bin 340 araç kapasiteli park yeri bulunacak. Kendileri için ayrlan yerlere araçlarn park edecek engelliler, 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karlamalar izleyebilecek.

- Maliyeti 150 milyon lira

Tesiste incelemede bulunan Gençlik ve Spor Bakanl Spor Genel Müdür Yardmcs Dursun Türk, Bakanlk olarak Türkiye genelinde 36 stat projesi yürüttüklerini söyledi.

Bunlardan 15 tanesinin tamamlandn, 11inin yapmnn sürdüünü, dierlerinin ise ihale hazrlklarnn devam ettiini aktaran Türk, Diyarbakr Stadyumundaki fiziki gerçeklemenin yüzde 98e ulatn aktard.

Stadn temelini 3 yl önce attklarn ifade eden Türk, unlar kaydetti:

Maliyeti yaklak 150 milyon liradr. Tüm younluumuz çimlerin geliimine yönelik. Dier alanlarda ufak eksiklikler var, onlar da gideriliyor. çimin gelimesi ve top oynamaya hazr hale gelmesi için 2 ay var.

Türk, ülkedeki statlarn uluslararas organizasyonlara göre yapldn vurgulayarak, Mays aynda tamamen futbol oynamaya müsait olacak stat, 33 bin kapasiteyle Avrupann bir final karlamasna dahi ev sahiplii yapacak özelliklere sahip. ifadesini kulland.

- Tesislerimize isim verme ile ilgili bakanlmzn yönetmelii var

Türkiyenin yedi bölgesinde yeteri kadar stadyumumuz oldu. diyen Türk, stadyumlara verilen isimlerin özellikle sosyal medyada çok gündeme getirildiini belirtti.

Türk, koltuk renkleri ve dier baz mimari detaylarda taraftar gruplarn dikkate aldklarn anmsatarak öyle devam etti:

Bizler Diyarbakr Stadyumu, Samsun Stadyumu, Trabzon Stadyumu diye isimleri resmi yazmalarda kullanyoruz. Ama bizim tesislerimize isim verme ile ilgili Bakanlmzn bir yönetmelii var. Bakanmzn takdiriyle isim veriliyor. sim konusundaki talepleri valimizin teklifi ile bakanmz deerlendirecektir.

- Diyarbakrda baka yatrmlarmz da var

Gençlerin ve sporcularn stadyumu doldurmasnn kendilerini mutlu edeceini iaret eden Dursun Türk, bu kapasitedeki tesisleri iletmenin maliyetinin yüksek olduunu bildirdi.

Türk, Diyarbakrdaki gençlerin spor yapaca tesislere kavumas için çabaladklarn iaret ederek, Diyarbakrda baka yatrmlarmz da var. Mardin yolu üzerindeki spor kompleksini tekrar ayaa kaldrdk, büyük bir olimpik havuz yapyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git