Diyarbakır Stadyumu'nun final maçına yetişmesi için 200 personel görev yapıyor

Diyarbakır'da, Ziraat Türkiye Kupası final maçının oynanacağı yeni Diyarbakır Stadyumu'nda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Stadyuma çıkan yeni yollarla altyapı ve ağaçlandırma çalışmaları 200 işçiyle gece gündüz devam ediyor. Çalışmaların Nisan sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Haberler 04.04.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 17 Martta geldii Diyarbakrda, 9 Maystaki Ziraat Türkiye Kupas final maçnn yeni Diyarbakr Stadyumunda oynanaca müjdesini verdi. Cumhurbakan Erdoann açklamasnn ardndan stadyum ve çevresindeki hazrlklar hz kazand. Büyükehir Belediyesi, Kayapnar ilçesi Talaytepe Mahallesinde bulunan yeni stadyuma çkan yeni yollarla, altyap ve aaçlandrma çalmalar 200 içiyle gece gündüz çalyor.

STADYUMUN BTRLMES

Büyükehir Belediyesi Yol Yapm Bakm ube Müdürü smail Akça, çevre düzenlemesinin Nisan ay sonunda tamamlanacan ifade ederek, öyle konutu:

Maysta final maçnn yaplaca Diyarbakr Stadyumunun balant yollarn, kaldrm ve çevre düzenlemesini Nisan ay sonunda bitireceiz. çalmalarmz hzl bir ekilde devam ediyor. Bu kapsamda, Frat ile Lale bulvarlar ve Dorin ile Nazm Hikmet caddelerinde toplamda 7 kilometre yol, 100 bin ton asfalt, 70 bin metrekare kaldrm, 500 çnar aac, 250 dekoratif aydnlatma direi ve 7 kilometre de yamur suyu ebekesini yapacaz. Bütün bu çalmalarn toplam maliyeti 14 milyon. Bu çalmalarn tamamlanmasyla kentin trafiini önemli ölçüde rahatlatacaktr. Rahat, konforlu ve güvenli bir ulam salam olacaz. Asfaltlama çalmamz 3 asfaltlama aracyla yapyoruz. Bu uygulama Diyarbakrda ilk kez yaplyor. Asfalt, peyzaj, aydnlatma ve kaldrm çalmalarnda 200 personel görev yapyor.

Diyarbakr Stadyumunu yapan firma yetkilileri ise, 33 bin kapasiteli UEFA standartlarndaki stadn içindeki çalmalarn bitmek üzere olduunu söyledi. Yetkililer, çalmalar Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle birlikte sürdürdüklerini ifade etti.

Diyarbakrda Ziraat Türkiye Kupas Finalinde ilk kez hayata geçecek olan Passoligin alt yap çalmalarnn ise devam ettii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git