Diyarbakır'da 1500 çocuğa ücretsiz yüzme eğitimi

DİYARBAKIR merkez Kayapınar Belediyesi'nce, ilçede çocukların yüzme öğrenmesi için açılan 2 havuza bugün bir yenisi eklendi. Toplam 1500 çocuğun ücretsiz yüzme öğreneceği havuzlarda, engellilere yönelik bölüm de bulunuyor.

Haberler 01.08.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.08.2018 - 11:11

Merkez Kayapnar Belediyesince ilçede yapm tamamlanan 3üncü havuz, bugün çocuklarn ilk dersiyle hizmete açld. lçedeki havuzlarda çocuklara ücretsiz eitim veriyor. 7-16 ya arasndaki grubun faydalanaca havuzda, çocuklar giyerek, antrenörleri eliinde eitimlerine balad. Havuzda engellilere yönelik bölüm de bulunuyor.

Havuzlardan toplam 1500 çocuun yararlanabileceini belirten Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Mustafa çelik, 3 havuzumuz var. Birisi engellilere yönelik de hizmet veriyor. Hepsi çocuklara yönelik olarak yaplmaktadr. çocuklara yüzme ve sosyal aktivite de yaptryoruz. Onlara paylamay da öretiyoruz. Scak bir iliz, çok ar derecede talep var. u an için 5 bin kii bavuru yapt. Yüzme ve elenmek amaçl olmad için kursiyer ve yüzme bran ile spor yapmay öretiyoruz çocuklara. Böyle olunca da kontenjan 500 yaptk. Haftada bir kez bile olsa çocuklarn elenmesi için tamamna o ekilde hizmet vermeyi düünüyoruz dedi.

Kursa gelen çocuklar ise daha önce serinlemek için süs havuzlarna girdiklerini ancak boulma riski nedeniyle korku yaadklarn belirterek, artk havuzda eitim alacak olmann kendilerini mutlu ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git