Diyarbakır'da 50 bin öğrenci spor alanına kavuştu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Beden Eğitim Spor Yüksekokulu öğrencileri ‘Gönülden Gönüle Koştuk’ projesi ile bölgedeki okullarda bulunan alanlarda iyileştirmeler yaparak 50 bin öğrencinin spor alanına kavuşmasını sağladı.

Haberler 15.11.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ Beden Eitimi Spor Yüksekokulunda eitim gören 60 örenci okutmanlar Nihat Mzrak koordinatörlüünde, 7 yl önce balayan Gönülden Gönüle Kotuk projesi ile bölgedeki birçok okulun spor alann iyiletirdi. Proje Koordinatörü Nihat Mzrak, yapm olduklar çalmalar hakknda bilgi vererek, Örencilerimiz ile birlikte bölgedeki okullarda okuyan örencilerin birçounun yetersiz altyap ve tesis yüzünden spordan yeterince faydalanamadklarn tespit ettik. Bu nedenle mevcut tesisleri onararak yeni alanlar oluturma düüncesi ile yola çktk. Elimizde mevcut ve kstl imkanlar dahilinde örencilerin oynayabilecekleri basketbol, voleybol, futbol, eitsel oyun alanlar, badminton, atletizm gibi ana spor dallar için saha oluturma ve çizimleri ile birlikte, fizibilite çalmalarn yürüttük. Bunlarn yan sra örencilerin spor esnasnda kullanabilecekleri kyafet, malzeme, sporda kullanmak için toplar, fileler, boya, frça gibi araç ve gereç teminlerini saladk dedi.

Hedefimiz 100 bin örenciye daha spor alan sunmak

Proje kapsamnda 50 bin örencinin spor alanna kavumasn saladklarn aktaran Mzrak, unlar kaydetti:

3 okula ana snf araç ve gereç temini ile birlikte 6 okula da kütüphane kuruldu. K aylarnda elektrik kesintilerinin yaand bir okulun 28 snfna arjl ldak takld. Okullarn tamamna örencilerin salk ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak ecza depolar alnd. çalmalar çerçevesinde 7 ylda okullara spor alan kazandrld. Bahçelere renkli çizimler yapld. Özellikle köy okullarndaki kara tahtalar indirip yerine daha modern ve kullanl tahtalar kuruldu. Yaplan çalmalar sadece okullarla snrl kalmayp Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi görmekte olan kanserli çocuklarla çalmalar yapld. Bunun yan sra Rehabilitasyon Merkezlerinde de gönüllülük esasnda çalmalar yapld. Örencilerimiz ile birlikte amacmz 100 bin örenciye daha spor alan sunmak.

Ana Sayfaya Git