Diyarbakır’da atletizm müsabakaları tamamlandı

Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve Diyarbakır’da gerçekleşen U16 bölgesel puanlı atletizm müsabakaları tamamlandı.

Haberler 15.05.2019 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplam 10 takm ve 200 sporcunun yer ald müsabakalarda Batman karmas hem kzlarda hem de erkeklerde bölge ampiyonu oldu. Elaz takmnn ikinci olduu müsabakalarda Diyarbakr Kayapnar lçesi ise üçüncü oldu. ki kategoride üçüncü olan Kayapnar Balar ilçesi dördüncü olarak takip etti. Yarmay Mardin karmas ise beinci olarak tamamlad.

Seyrantepe Spor Tesisleri atletizm pistinde gerçekleen müsabakalarda sporcular, ilk gün yarlarnda 100 metre, 300 metre engelli, 800 metre, üç adm atlama ve gülle atma müsabakalarnda ter döktü. Oldukça zorlu geçen ikinci gün yarmalarnda ise sporcular, 200 metre, 1500 metre, 100 metre engelli, yüksek atlama, disk atma, cirit atma, uzun atlama ve 4 çarp 100 metre yarmalar için piste çkt. Büyük çekimeye sahne olan yarmalar Batman ekibi hem kzlarda hem de erkeklerde önde tamamlayarak, bölge ampiyonu oldu.

Atletizm Federasyonu Diyarbakr l Temsilcisi Azamattin Özaydodu, iki gün süren yarmalarn oldukça çekimeli geçtiini söyledi. Özaydodu, Bölgenin en iyi 5 ekibinin yer ald yarmalara toplam 200 sporcu katld. Hem kzlarda hem de erkeklerde gerçekleen müsabakalar Batman karmas önde tamamlad ve birinci oldu. Elazn ikinci olduu yarmalar Diyarbakr Kayapnar ilçesi üçüncü ve Balar lçesi ise dördüncü olarak tamamlad. Genel olarak güzel bir yarmaya ev sahiplii yaptk. Diyarbakra gelen ve bölge müsabakalarnda ter döken sporcularmz bata olmak üzere, emek veren tüm antrenör arkadalarma teekkür ediyorum. Umarm bütün ekipler Diyarbakrdan mutlu bir ekilde ayrlmlardr dedi.

Özaydodu, Diyarbakrda gerçekleen müsabakalara her türlü olana salayan Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir bata olmak üzere tüm kurum çalanlarna teekkür ettiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git