Diyarbakır'da hedef Tokyo!

Ailesinde bir çoğu şampiyon 13 atıcı bulunan, erkeklerde havalı tüfek kategorisinde olimpiyat kotasına ulaşan ilk milli sporcu unvanını kazanan Akgün'ün hedefi Tokyo'da İstiklal Marşı'nı okutmak

Haberler 01.04.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antrenörü ve aabeyi Abdurrahman Akgün Cumhuriyet tarihinde alnm ilk kota. Bu da ailemize ilimize nasip oldu. Ailemiz, ilimiz, ülkemiz adna gurur verici

Erkeklerde haval tüfek kategorisinde olimpiyat kotasna ulaan ilk milli sporcu unvanna sahip Diyarbakrl Ömer Akgün, aabeyinin antrenörlüünde 2020 Tokyo Olimpiyatlarna hazrlanyor.

Ailesinde bir çou ampiyon 13 atc bulunan ve aabeylerine özenerek 25 yl önce balad atclk sporunda Türkiyede düzenlenen çeitli turnuvalarda 104 kez dereceye giren Akgün, Bakü 2017 slami Dayanma Oyunlarnda altn ve bronz madalya kazand. Müsabakalarda 19 kez Türkiye rekoru kran 39 yandaki Akgün, Dünya ampiyonasnda dördüncü oldu.

Akgün, Polonyada katld Haval Silahlar Avrupa ampiyonasnda 630.1 puanla hem Türkiye rekoru krd hem de erkeklerde haval tüfek kategorisinde olimpiyat kotasna ulaan ilk milli sporcu unvann ald.

Brannda büyük baarlar elde eden Akgün, olimpiyatlarda kategorisinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olmak için Seyranteye Spor Salonunda çalmalarn sürdürüyor.

- En büyük hedefim olimpiyatta stiklal Marmz okutmak

Milli Sporcu Akgün, AA muhabirine, özenerek balad bu sporda baarl olmak için büyük çaba gösterdiini belirterek, bu sayede katld müsabakalarda 104 madalya kazandn, 2011 ylndan beri de milli takmda olduunu söyledi.

52 kez milli takmda yartn ifade eden Akgün, erkeklerde haval tüfek kategorisinde olimpiyat kotasna ulaan ilk milli sporcu unvann kazanmaktan gurur duyduunu aktard.

Akgün, Türk spor tarihinde tüfek brannda bir ilki gerçekletirdiini ifade ederek, Daha önce de atclkta olimpiyata giden oldu ama kota olarak deil. Ülke kota alamad için olimpiyat komitesinin verdii davetiye ile giden sporcular oldu. Ben bunu kota alarak baardm. En büyük hedefim olimpiyatta stiklal Marmz okutmak. Hedefim madalya almak. deerlendirmesinde bulundu.

- Ailemiz, ilimiz, ülkemiz adna gurur verici

Antrenörü ve aabeyi Abdurrahman Akgün de kardeinin olimpiyata katlacak olmasnn önemine iaret ederek, bu baary elde etmek için youn çaltklarn belirtti.

Akgün, Cumhuriyet tarihinde alnm ilk kota. Bu da ailemize ilimize nasip oldu. Kotay almas ile gözlerim doldu. Büyük bir sevinç. Ailemiz, ilimiz, ülkemiz adna gurur verici. nallah olimpiyatlarda ay yldzl bayramz gökyüzünde dalgalandrrz. diye konutu.

Öte yandan Japonyann bakenti Tokyoda 23 Temmuz-8 Austos tarihlerinde yabanc ülkelerden seyirci alnmadan gerçekletirilecei açklanan 32. Yaz Olimpiyatlarna Türk sporcularn kota alma süreci devam ediyor.

Ana Sayfaya Git