Diyarbakır’da ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ve geleneksel hale getirilen “Koşabiliyorken Koş” projesi Diyarbakır’da devam ediyor.

Haberler 21.06.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sporun yaygnlatrlmas, salkl ve bilinçli sporun yaptrlmas amacyla Türkiyenin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünde gerçekletirilen projesinin yeni dönem çalmalarnn Diyarbakr etab balad. Diyarbakrdaki bütün spor alanlarnda gerçekletirilen çalmaya, antrenörler, sporcular ve vatandalar da katlyor. Birçok bran kapsayan etkinliklere vatandalarnn ilgi göstermesi yetkilileri sevindirirken, Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, etkinliin önemine deindi. Demir, konuya ilikin yapt açklamada, spor kültürünün gelitirilmesi, salkl ve hareketli bireylerin oluturulmas amacyla projenin hayata geçirildiini belirtti.

Demir, Gençlik ve Spor Bakanl Spor Genel Müdürlüünün 6 yl önce hayata geçirilen Koabiliyorken Ko projesinin her geçen büyüdüünü kaydederek, unlar söyledi:

Koabiliyorken Ko projesi

Ülkemizde spor kültürünün yaygnlatrlmas, halkmza salkl ve bilinçli spor yaptrmak amacyla 2012 ylnda hayata geçirilen Koabiliyorken Ko projesi tüm hzyla devam ediyor. Türkiyenin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünün örnek çalmalaryla 7den 77ye halkmza spor yapma imkan veren Koabiliyorken Ko projesi yeni dönem çalmalar balad. lk kez 2012 ylnda 3 dönem olarak gerçekletirilen Koabiliyorken Ko projesi ile her il ve ilçede belirlenen koordinatörler sorumluluunda Spor Genel Müdürlüüne bal il ve ilçe müdürlüklerinin yan sra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kurulularna ait açk ve kapal alanlar kullanlarak, her ya kategorisinden vatandalarmza ücretsiz spor yapma imkan saland. Proje kapsamnda engelli vatandalarmz özgürce spor yapabilmenin mutluluunu hissetti. Katlmclar, spor yapabilmek için kendilerine salanan her türlü imkandan ücretsiz faydalandlar. Türkiyenin tüm il ve ilçelerini kapsayan proje 3 ayr uygulamadan meydana geliyor. Proje, spor alanlarnda bilinçli spor yapmak, bo zaman aktivitesi olarak farkl spor branlarnda eitim verilmesi ve salk taramas bölümlerinden oluuyor.

Ana Sayfaya Git