Diyarbakır'da kupa finali heyecanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün ziyaretinde Ziraat Türkiye Kupası finalinin Diyarbakır'da yapılacağını müjdelemesi Diyarbakırlıları sevindirdi.

Haberler 20.03.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

18 yl aradan sonra Diyarbakrda oynanacak final karlamas, 9 Maysta Kayapnar ilçesinde 150 milyon lira bütçe ile yapm tamamlanacak 33 bin seyirci kapasiteli engelli dostu stadyum da oynanacak

Güneydou Spor Yazarlar Dernei Bakan Bay Son dönemde terör olaylar dolaysyla çok zor süreçten geçtik. Bu organizasyon kente büyük moral olacak, Diyarbakrn modernleen yüzünün tantmna büyük katk yapacak

Asur Gençlik Spor Kulüp Bakan Kayaalp Yllardr Diyarbakr final maçna hasretti. Cumhurbakanmza ve TFFye teekkür ediyoruz

Diyarbakrda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann müjdeledii, kupa finali sevinci yaanyor.

Cumhurbakan Erdoann önceki gün kenti ziyaretinde, Türkiye Kupasnn 9 Mays 2018 tarihindeki final karlamas inallah Diyarbakrda, bu stadmzda yaplacak.Takmlarmz iyi arlayacanza, u salondaki cokunuz, sevginiz ve centilmenliinizle ülkemize tarihi bir final maç yaatacana inanyorum. ifadelerini kullanmasnn ardndan Diyarbakrda 18 yl aradan sonra Ziraat Türkiye Kupas Final maçna ev sahiplii yapacak olmann heyecan hakim.

9 Maystaki final maç, Gençlik ve Spor Bakanl ile Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnca Kayapnar ilçesinde 150 milyon liraya bütçe ile yaptrlan 33 bin seyirci kapasiteli engelli dostu statta oynanacak.

Yüzde 98i tamamlanan ve 158 bin metrekare alanda UEFA ve FIFA standartlarnda hizmet verecek stat, final maçyla hizmete açlm olacak.

Konfor açsndan Türkiyenin sayl stadyumlar arasnda yer alan 6 katl tesisin d cephe kaplamas ile çim serme ilemleri tamamland.

Skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonlar, basn tribünü, otopark, seyirci ve sporcu girii gibi alanlar en uygun ekilde tasarlanan ve alttan stmal olacak stadyumda, 306s engelli arac olmak üzere 2 bin 340 araç kapasiteli park yeri bulunacak. Kendileri için ayrlan yerlere araçlarn park edecek engelliler, 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karlamalar izleyebilecek.

- Diyarbakrn tantmna büyük katk yapacak

Güneydou Spor Yazarlar Dernei Bakan Ylmaz Bay, Diyarbakrda bölgenin en modern stadyumunun yaplmasndan dolay Cumhurbakan Erdoana minnettar olduklarn söyledi.

Bay, 18 yl önce Diyarbakrda oynanan Galatasaray-Antalyaspor final maçnn o dönem ehre büyük katk sunduunu anmsatarak, söz konusu maç için bölgeden binlerce kiinin Diyarbakra geldiini ancak seyirci kapasitesinin düüklüü dolaysyla içeri giremediini hatrlatt.

Ayn heyecan yeniden yaayacaz. diyen Bay, öyle devam etti:

Son dönemde terör olaylar dolaysyla çok zor süreçten geçtik. Bu organizasyon kente büyük moral olacak, insanlar mutlu olacak. Diyarbakrn modernleen yüzünün tantmna büyük katk yapacak. O gün burada büyük olaslkla 3 büyüklerden ikisi karlaacak. Diyarbakrn ve modern stadn tantmna büyük katk sunacak. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda Diyarbakra ve bölgeye büyük katk sunacak.

- Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz

ehirdeki herkesin Cumhurbakan Erdoann final maç müjdesini konutuunu vurgulayan Bay, Cumhurbakanmzn final maç müjdesi bizi çok mutlu etti, heyecanlandk. Cumhurbakanmza bu jesti dolaysyla çok teekkür ediyoruz. ifadelerini kulland.

- Yllardr Diyarbakr final maçna hasretti

Diyarbakr 2. Amatör Küme B Grubunda mücadele eden Asur Gençlik Spor Kulüp Bakan Cihan Kayaalp, Diyarbakrn nüfusunun yüzde 50sinden fazlasn gençlerin oluturduunu belirterek, bu nedenle spor müsabakalarnn ehir için büyük önem tadn söyledi.

Gençleri terör ve uyuturucu belasndan korumann en iyi yönteminin onlar spora yönlendirmek olduuna iaret eden Kayaalp, Gençlerin hepsi futbola büyük ilgi duyuyor. Güzide 2 kulübümüzü kentimizde arlayacamz için çok sevinçliyiz. Bu organizasyon Diyarbakra büyük katk sunacak. Yllardr Diyarbakr final maçna hasretti. Cumhurbakanmza ve TFFye teekkür ediyoruz. diye konutu.

- Cumhurbakanmz Diyarbakr, biz de onu çok seviyoruz

letmeci Ömer Arca, kupa finalinin Diyarbakrda oynanacak olmasnn Cumhurbakan Erdoann Diyarbakra verdii önemin göstergesi olduunu söyledi.

ehirde 2 yl önce terör saldrlar nedeniyle yaanan skntlarn güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sayesinde sona erdiini, ehirde huzur ve güvenliin hakim olduunu ifade eden Arca, final maçnn ayn zamanda kentin tantmna da büyük katk sunacan belirtti.

2000 ylnda Galatasaray ile Antalya arasnda final maçnn oynand gün Diyarbakrn binlerce kiiyi arladn vurgulayan Arca, Terörden büyük maduriyet yaamtk. Ancak artk huzur içerisinde yayoruz. Olay yok. Gece yarsna kadar rahatlkla dolayoruz. Maç için gelecek binlerce kii kente ekonomik ve sosyal anlamda katk sunacak. Cumhurbakanmz Diyarbakr, biz de onu çok seviyoruz. eklinde konutu.

- 2000 ylnda kupay Galatasaray kazanmt

3 Mays 2000de Galatasaray ile Antalyaspor arasnda Yeniehir ilçesindeki Diyarbakr Atatürk Stadyumunda oynanan ve normal süresi eitlikle biten maç uzatmalarda bulduu gollerle kazanan Galatasaray, 38. Türkiye Kupasnn sahibi olmutu. O dönem Galatasarayn teknik direktörlüünü Fatih Terim yapyordu.

Ziraat Türkiye Kupas 2017-2018 sezonu final maçna ilikin Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yaplan açklamada, daha önce Eskiehirde yaplaca duyurulan Ziraat Türkiye Kupas final karlamasnn, 9 Mays çaramba günü Diyarbakrda oynanmasnn kararlatrld anmsatlarak, u ifadelere yer verilmiti:

3 Austos 2017de yaplan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantsnda Ziraat Türkiye Kupas finalinin Eskiehir, Süper Kupann da Konyada oynanmas planlanm ve kamuoyuna duyurulmutu. Ancak son dönemdeki gelimeler dorultusunda; ülkemizin ne denli güçlü ve güvenli olduunu göstermenin en iyi yolunun bata futbol olmak üzere, önemli spor organizasyonlarnn özellikle Güneydou Anadolu Bölgesinde yer alan kentlerimizde yaplmasnn önemi ortaya çkt. TFF Yönetim Kurulu, yapt deerlendirmede ülkemizdeki tüm organizasyonlarn güvenli bir ekilde gerçekletirildiini tüm dünyaya göstermek için Ziraat Türkiye Kupas finalinin tamamlanma aamasnda olan Diyarbakr Yeni Stadnda oynanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git