Diyarbakır’da yetenek taraması

Türkiye genelinde başlatılan ve önümüzdeki 10 yıl devam edecek olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Diyarbakır’da devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği bu proje kapsamında her yıl bin 500 kişinin Türk sporuna kazandırılması planlanıyor.

Haberler 21.05.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

7 Maysta Diyarbakr hazrlklar balanan proje ile ilgili olarak valilik nezdinde gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüü ile il milli eitim müdürlüünün belirledii uzman kiiler tarafndan oluturulan ekipler, taramalarna 7 Hazirana kadar devam edecek. Proje kapsamnda Diyarbakr da 70 bin örenciye çeitli testlerden geçirilerek tarama yaplacak ve örencilerin yetenekleri ortaya çkarlacak.

Sportif Yetenek Taramas Projesinin ileyii dorultusunda sadece 3. snf örencilerine uygulanacak. Yetenek testi taramasnda örencilerin el kuvvetleri, kilo ve boylar ile yatkn olduklar spor dallar belirlenecek. Uzman ekiple birlikte çeitli cihazlarn da kullanmyla 70 bin örencinin hangi spor dalnda baarl olabilecei konusunda belirleme yaplacak.

Ana Sayfaya Git