Diyarbakır'ın en iyi karatecisi 13 yaşındaki Sena oldu

Diyarbakırlı 13 yaşındaki karate sporcusu Sena Kızılaslan, 2017 yılında ulusal ve uluslararası alanda aldığı başarıların ardından kentte Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda, yılın en iyi karate sporcusu ödülünü aldı.

Haberler 21.10.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr l Gençlik Spor Müdürlüü ve Diyarbakr Amatör Sporcular Federasyonu i birlii ile düzenlenen Amatör Spor Haftas etkinlikleri kapsamnda, Diyarbakrdan ulusal ve uluslararas müsabakalara katlan 9 brantaki sporculara Yln sporcusu ödülü verildi. Karate sporunda ödüle henüz 13 yanda olmasna ramen ulusal ve uluslararas ampiyonalarda derece alan 13 yandaki Sena Kzlaslan layk görüldü.

Kzlaslan, 13 yanda olduunu ve 3 yldr karate ile ilgilendiini söyledi. Kzlaslan, 2017 ylnda Türkiye ampiyonu oldum, ardndan mays aynda milli takm adna Balkana gittim burada 5. oldum. Bunun ardndan Erzurumda Karadeniz ve Hazar ülkelerinden gelen sporcularn yart ampiyonaya katldm, burada da 3. oldum. Amatör Spor Haftasnda 9 branta yln sporcusu ödülü verildi, karate dalnda yln en iyi sporcusu ben seçildim, çok mutluyum. En çok Avrupa ve dünya ampiyonu olmay istiyorum. 2020 ylnda yaplacak olimpiyatlara, yam tutmad için gidemeyeceim ama, 2024 olimpiyatlarnda mutlaka ülkeme madalya ile dönmek istiyorum dedi.

Diyarbakrda sporun enleri ödülünü alan sporcular unlar: Karate dalnda Sena Kzlaslan, kicboks dalnda Dilek Erol, tekvando dalnda Kiyan Batgi, hokey dalnda Gaffar Duva, atletizim dalnda Meryem Bekmez, atclk dalnda Ömer Akgün, uudo dalnda Ercan Ödüngit wushu dalnda Hatice Tarhan ve muay tahai dalnda Sultan Zilan ile Abdullatif Zilan.

Ana Sayfaya Git