Diyarbakır'ın "engelsiz yürekleri" potada buluşuyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi D Grubu'nda mücadele eden Diyarbakır Bedensel Engelliler Takımı'nın oyuncuları, basketbolla hayatlarına renk katıyor.

Haberler 18.11.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl hikayelere sahip, kadrosunda biri kadn 11 sporcunun bulunduu Diyarbakr Bedensel Engelliler Takmnn hedefi, saha sonuçlarna bal kalmadan engellilere örnek olmak.

Kulüp bakan ve takmn antrenörü Erol Ta, oynadklar iki maçta birer galibiyet ve yenilgi aldklarn söyledi.

Sezona kstl imkanlarla balamalarna ramen azimli mücadelelerinden ödün vermediklerini kaydeden Ta, Ligimiz oldukça zorlu. Ayakla yaplmas gereken bütün ileri elimiz ve kolumuzla yapyoruz. Tekerlekleri çevirirken topu kavrayabilmek de önemli. Bu da çok zor bir i. dedi.

Zorluklar ve bedensel engellerini sporla atklarn ifade eden Ta, Tabii ki maçlarda kaybetmek de kazanmak da var. Arkadalarmz daha önce zamanlarnn büyük bir ksmn boa harcyordu. u anda çok güzel bir gayeleri var, takmlarnda çok mutlular. Bakalar için küçük ama bizim için büyük sevinçlerimiz oluyor. ifadelerini kulland.

Erol Ta, dier zorluklar amak için de destek beklediklerini sözlerine ekledi.

MEHMET DOAN: ÖNEML OLAN TAKIM RUHUNU YAATABLMEK

Takm kaptan Mehmet Doan, 18 yldr basketbol oynadn, sporla uramadan önce sürekli evde oturup televizyon izlediini aktard.

Basketbol oynamaya karar verdiini ve bu sayede çok geni bir arkada çevresi edindiini belirten Mehmet Doan, Bizim için yenip yenilmenin bir önemi yok. Önemli olan takm ruhunu yaatabilmek, bu sporu yapabilmek. deerlendirmesinde bulundu.

Basketbolun, bedenlerine de çok iyi geldiini kaydeden Mehmet Doan, öyle konutu:

Kaslarmz çekilmiyor, sinir damarlarmz ksalmyor. Bu ii gönülden yapyoruz. Karln beklemeden emeimizi sahaya döküyoruz. Engelli dier arkadalarm evlerinden rahatça dar çkabilirler. Bizim için her spor dal bir kazanç. Gittiin illerde insanlarla tanyorsun, diyalog kuruyorsun ve bir akraba duygusu yayorsun. Hasta olan bir kiinin iyilemesi için antibiyotik neyse bizim için de antibiyotik spor.

DOAN LHAN: ÖZ GÜVEN KAZANDIM

Takmn en genç oyuncusu 20 yandaki Doan lhan ise 3 yldr aktif olarak basketbol oynadna ve yapt spora tutkuyla bal olduuna deindi.

Basketbola balamadan önce 115 kilo olduunu ve rahat hareket edemediini söyleyen Doan lhan, Basketbolla bir senede 30 kilo verdim. Öz güven kazandm. Maçlara giderken ilk bata refakatçi yanmda gelirdi. Artk refakatçiye gerek duymuyorum. diye konutu.

Takmda yer alan Adem Arslan da spor sayesinde sosyal aktivitelerinin arttn anlatt.

Biz idmanlara gelince sahada engel falan tanmyoruz. Normal salkl insanlar gibi yapyoruz ve baarl olduumuza da inanyorum. diyen Adem Arslan, sahada engelli ya da salkl bir kii arasnda fark bulunmadn vurgulad.

Adem Arslan, dman ve maç srasnda takm olarak el ele tutuuyoruz. Farkl yerlerden gelen engelli arkadalarmz tandk. Bizim için kazanp kazanmamak önemli deil, mühim olan bir takm olmak ve birlikte bir baar salamak. ifadelerini kulland.

Takmn tek kadn oyuncusu 23 yandaki Gülistan Klç ise basketbola balamadan önce vaktinin çounu evde geçirdiini, basketbolla tantktan sonra arkada çevresinin genilediini, maçlar için ehir dna çktklarn, sporun hayatna renk kattn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git