Diyarbakırlı atıcı aileye milli görev

Diyarbakır’ın atıcı ailesine milli davet geldi. Milli sporcu Ömer Akgün, Akdeniz Oyunları’na, kızı Esin Akgün ise Gençler Dünya Şampiyonasına katılacak. İki sporcuya aile bireyleri antrenör olarak eşlik edecek. Ömer’e ağabeyi Abdurrahman, Esin’e ise amcası Kadri Akgün antrenörlük yapacak.

Haberler 10.06.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarn en baarl atclar arasnda yer alan ve katld müsabakalarda saysz baarlara imza atarak, yaklak olarak 20 Türkiye rekoru kran Ömer Akgün, 21-29 Haziran tarihleri arasnda spanyada gerçekleecek olan 18nci Akdeniz Oyunlarna katlacak. Bu müsabakada Ömere milli antrenör olan aabeyi Abdurrahman Akgün elik edecek. Ömer Akgünün kz Esin ise Türkiyeyi 22-29 Haziran tarihleri arasnda Almanyada gerçekleecek olan Gençler Dünya Atclk ampiyonasnda temsil edecek. Esini bu müsabakada milli antrenör olan ve federasyon as bakanl görevini yürüten amcas Kadri Akgün yalnz brakmayacak.

Hedef madalya elde etmek

Milli sporcu Ömer Akgün, spanyada gerçekleecek 18nci Akdeniz Oyunlarnda hedefinin madalya kürsüsünde yer almak olduunu söyledi. Akgün, son yllarda çok önemli derecelere imza attn ve Akdeniz Oyunlarndan da umutlu olduunu belirtti. Akgün, en iyi ve en baarl atclarn yer alaca müsabakalara çok iyi hazrlandklarn kaydederek, 21-29 Haziran tarihleri arasnda spanyada gerçekleecek olan 18nci Akdeniz Oyunlarna çok iyi hazrlandm. Hedefimiz bu ampiyonadan madalya elde etmektir. Bana inanlarn güvenini boa çkarmayacam dedi.

Esin Akgün de, Almanyada en iyi derecesini yapmaya çalacan söyledi. Esin Akgün, Gençler Dünya Atclk ampiyonas oldukça zorlu geçecek. Ama ben orada ülkemi en iyi ekilde temsil etmek için çalacam. Bu ampiyonada amcamn bana antrenör olarak elik etmesi beni olumlu yönde etkileyecektir diye konutu.

Büyük emekler verdik

Milli takm antrenörü Abdurrahman Akgün ise çok önemli organizasyonlardan biri olan Akdeniz Oyunlarna katlmalarnn kendileri ve aileleri için çok önemli olduuna deindi. Akgün, öyle dedi:

Yaptmz çalmalarn karln çok ükür alyoruz. Aile olarak atclk sporuna büyük emekler verdik. çok ükür verdiimiz emekler boa gitmedi. Kardeim çok önemli bir organizasyon olan Akdeniz Oyunlarnda ülkemizi temsil edecek. Bende ona antrenör olarak elik edeceim. çok güzel bir duygu. nallah spanyada çok önemli dereceler elde ederek, yurda döneriz.

Atclk Federasyonu Haval ve Ateli Silahlar Asbakan ve Milli Takm Antrenörü Kadri Akgün ise Ömere ve Esine güvendiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git