Diyarbakırlı görme engelli halterci dünya şampiyonu oldu

Diyarbakırlı Mehmet Emin Erdoğan (40), Gürcistan'da 26-29 Ekim tarihleri arasında yapılan Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Şampiyonada 6 sporcuyu geride bırakıp görme engelliler masterlerde dünya şampiyonu olan Erdoğan, “Yapamazsın diyenler oldu ama yaptım” dedi.

Haberler 02.11.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 7 çocuklu ailenin tek olu olan görme engelli Mehmet Emin Erdoan, henüz çocuk yalarda babasn kaybetti. Maddi imkanszlklar nedeniyle okula gidemeyen, yllarca hamallk yaparak ailesine bakan Erdoan, halterle tannca dünyas deiti. 25 yanda okuma yazma örenen Erdoan, halterde Türkiye ve Avrupa ampiyonluklar elde etti. Konyada 13-15 Temmuzda düzenlenen Görme Engelliler Halter ampiyonasnda Türkiye birincisi olan Erdoan, dünya ampiyonasnda Türkiyeyi temsil etmeye hak kazand. Erdoan, 26- 29 Ekim tarihleri arasnda Gürcistanda yaplan Görme Engelliler Halter ampiyonasnda masterler dünya ampiyonu oldu.

3 ÜNVERSTE BTRDM

Erdoan, Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunu 4 yl olarak örgün tamamladm. Daha sonra açk öretimden Güvenlii ve Bilgisayar letmecilii bölümlerini bitirdim. Tam 3 üniversite bitirdim. Bana yapamazsn diyenleri mahcup ettim. Öretmen olarak görev yapyorum dedi.

6 ÜLKE SPORCUYU GERDE BIRAKTI

Görme Engeliler Halter ampiyonasnda Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Msr, Nijerya ve Azerbeycanl sporcular geride brakp altn madalyay kazandn belirten Erdoan, Dünya ampiyonu oldum. Altn madalyay aldm. Bayram dalgalandrdm, stiklal Marn okuttuum için çok mutluyum. Bu benim için çok mutluluk veren bir duyguydu. Genel kategoride de dünya 3üncüsü oldum, 400 kilo kaldrdm toplamda. Tek harekette 190 kilo kaldrdm. nsan istedi mi her eyi yapar diye düünüyorum. Görme engelli olabilirsin, bedensel engelli olabilirsin, bu senin sporuna ya da herhangi farkl bir yeteneine engel deildir. 4 duvar arasna tklmasnlar, eer bir engelleri varsa yetenekleri dorultusunda o yetenekleri kefetsinler ve ülkemizi de ülkeler arasnda bayramz, stiklal Marmz okutsunlar.

Ana Sayfaya Git