Diyarbakırlı güreşçilerin büyük başarısı

Ata sporu güreşte ulusal başarılar gelmeye başladı. Diyarbakırlı sporcular, artık güreşte de adını duyuruyor. Milli antrenör İbrahim Yorulmaz’ın öncülüğünde oluşturulan ekipler, katıldıkları müsabakalarda önemli dereceler elde etti.

Haberler 15.03.2022 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önce Tekirda çorlu sonra Balkesirde yaplan Türkiye ampiyonasna katlan Diyarbakrl sporcular önemli dereceler elde ederek kente döndü. Yurdum Gençlikspor Kulübü Milli Antrenörü brahim Yorulmaz, Diyarbakrda çok yetenekli gençlerin olduunu ve bunu elde ettikleri baarlarla gösterdiklerini söyledi. Yorulmaz, kulüp bakanlar Aydn çetin önderliinde güre sporunda önemli aklar artklarn belirterek, ksa sürede attklar adamlar ve ortaya koyduklar somut gelimelerle güre sporunu Diyarbakrda etkinletirdiklerini kaydetti.

Ksa sürede çok i yaptklarn belirten Yorulmaz, Yetenekli sporculardan oluturduumuz ekiplerimizle çok iyi çaltk ve müsabakalara hazr hale geldik. Sonra iki önemli ampiyonaya katlarak Türkiyeyi temsil ettik. 8-9 Ocak tarihinde önce Tekirda çorluda yaplan U23 Kadnlar Türkiye ampiyonasna katldk. 59 kiloda Halime Polat, 65 kiloda Songül Alpkaya ve 76 kiloda Melike Közgün Türkiye üçüncüsü oldular. 8-12 Mart tarihleri arasnda Balkesirde gerçekleen U17 ve U20 Kadnlar Türkiye ampiyonasna ise üç madalya aldk.

U17de 46 kiloda mindere çkan Büranur Özmez Türkiye birincisi olarak, Türkiyeyi Avrupa ampiyonasnda temsil etme hakkn elde etti. U20 müsabakalarnda mindere çkan iki sporcumuzdan Songül Alpkaya 65 kiloda, Melike Közgün ise 76 kiloda bronz madalya elde etti. çok önemli bu iki ampiyonada elde edilen dereceler bizleri hem sevindirdi hem de gelecek için umutlandrd. Hedefimiz bundan sonra daha büyük baarlara imza atmak ve Diyarbakr en iyi ekilde temsil etmek olacaktr. Bana ve sporcularma her türlü destei verem bakanmz Aydn çetine teekkür ediyorumdedi.

Ana Sayfaya Git