Diyarbakırlı karatecilerden büyük başarı

Diyarbekirspor Kulübü sporcuları, 15 günde katıldıkları 3 turnuvadan 8 madalya, 2 kupa ile döndü.

Haberler 11.08.2018 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbekirspor Kulübü sporcular, 15 günde stanbul, çanakkale ve Denizli illerinde düzenlenen 3 turnuvada 8 madalya, 2 kupa kazanarak büyük bir baarya imza att.

Diyarbekirspor Kulübü sporcular, son 15 günde yaplan ve toplam 36 ülkeden 2 bin 140 sporcunun katld 3 turnuvadan da madalya almay baard. 12-15 temmuz arasnda yaplan Uluslararas stanbul Turkish Open Karate Turnuvasna 3 sporcu ile katlan kulüp buradan 1 altn bir de bronz madalya ile döndü. Daha sonra 18-22 temmuz tarihleri arasnda Denizlide yaplan Uluslararas Dekai-Do Karate Turnuvasna 8 sporcu gönderen kulüp buradan da 2 bronz madalya ve bir de takm halinde 3.lük kupas ile döndü. Son olarak 27-29 temmuz tarihlerinde çanakkale Troa Uluslararas Karate ampiyonasna giden 3 sporcu, buradan da 4 madalya ile döndü.

36 ülkeden 2 bin 140 sporcu katld

Elde ettikleri baarlar ile ilgili hlas Haber Ajans (HA) muhabirine açklamalarda bulunan Diyarbakr Karate l Temsilcisi ve antrenör Ahmet Yazar, 12-15 temmuz arasnda stanbulda yaplan Uluslararas Turkish Open Karate Turnuvasna 27 ülkeden bin 320 sporcunun katldn söyledi. Kendilerinin de ampiyonaya 3 sporcu ile katldklarn belirten Yazar, Buradan 1 altn bir de bronz madalya aldk. Hemen ardndan 18-22 temmuz tarihleri arasnda Denizlide yaplan Uluslararas Dekai-Do Karate Turnuvasna ise 8 sporcu ile katldk, 4 bronz madalya aldk ve takm halinde yldz bayan takm 3.lük kupas ald. Bir hafta sonra çanakkalede yaplan Uluslararas Troa Karate Turnuvasnda 3 sporcu ile 4 madalya kazandk. Sena Kzlaslan 2 altn madalya, Muhammed Yusuf Yazar gümü, Enes Kzl ise bronz madalya ald. stanbuldaki turnuvada 27 ülkeden bin 320 sporcu, Denizlideki turnuvada 5 ülkeden 900 sporcu ve çanakkaledeki turnuvada ise 4 ülke 920 sporcu yer ald. 15 gün içinde 3 ampiyonada 8 madalya aldk, 2 de kupa kazandk dedi.

lk defa yart kiloda birinci oldu

Katld yarmalarda iki altn madalya alan Sena Kzlaslan, karate sporunu 4 yldr büyük bir zevkle yaptn söyledi. Kzlaslan, öyle devam etti:

stanbulda yaplan Uluslararas Turkish Open Karate Turnuvasnda takm halinde birinci olduk. Hemen ardndan Denizlide yaplan turnuvada 3. olduk. Ardndan çanakkalede 47 kilogramda birinci oldum. lk defa yartm büyükler bayanlarda 48 kilogramda yine birinci oldum. Sk maçlar bizler için çok iyi oluyor. Batya göre daha az maç yapyoruz, deneyim kazanyoruz. Bundan sonraki hedefim Avrupa ve dünya ampiyonalarna katlmak. Ardndan 11. ayda seçmeler olacak, hedefim seçmelerde baarl olup ülkemizi en iyi ekilde temsil etmek.

Katld maçlarda bir 2.lik bir de 3.lük alan Muhammed Yusuf Yazar da, stanbulda yaplan Uluslararas Turkish Open Karate Turnuvasnda 3. turda elendiini söyledi. Yazar, Bir hafta Denizlideki ampiyonada bireysel ve takm halinde 3.lük yakaladk. Bir hafta sonra çanakkaledeki maçlarda 2. oldum. Bundan sonraki hedefim 11. ayda yaplacak olan Türkiye Karate ampiyonasna katlmak için seçmelerde baarl olmak diye konutu.

Ana Sayfaya Git