Diyarbakırlı sporcu boksta Türkiye üçüncülüğü elde etti

Elazığ ilinde yapılan Ahmet Uygur Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sona ererken Diyarbakır Kayapınar Gençlik Spor Kulübü adına müsabakaya katılan Serhat Dernek 71 kiloda Diyarbakır boks tarihinde gençler kategorisinde ilk kez Türkiye üçüncülüğü kazandıran sporcusu oldu.

Haberler 14.09.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

03 - 10 Eylül 2021 tarihleri arasnda Elaz ilinde yaplan Ahmet Uygur Türkiye Ferdi Boks ampiyonas sona erdi. Boks ampiyonasna Türkiyenin 61 ilinden 133 kadn 409 erkek olmak üzere toplam 542 sporcunun katlm ile gerçekleti. ampiyona sonunda Diyarbakr Kayapnar Gençlik Spor Kulübü sporcusu Serhat Dernek 71 kiloda Diyarbakr boks tarihinde gençler kategorisinde ilk kez Türkiye üçüncülüü kazandrrken sporcu Türkiye Boks Federasyonu Bakan Eyüp Gözgeç, tarafndan Türkiye Boks Milli Takm geliim kampna davet edildi.

Baar tek tarafl deil

Diyarbakr Kayapnar Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Mehmet çercel, Türkiyenin 61 ilinden 133 kadn 409 erkek olmak üzere toplam 542 sporcunun katlm ile gerçekleen ampiyonaya hiç ara vermeden hazrlandklarn ve sonunda da meyvesini aldklarn söyledi. çercel, Serhat bu baarsnn ardndan Türkiye Boks Federasyonu Bakanmz Eyüp Gözgeç tarafndan Türkiye Boks Milli Takm geliim kampna davet edildi. Aslnda Olimpik Bran olan Boks da derece yapmak gerçekten zor. 2013 ylndan beri dezavantajl sporcular çaltrmaktaym, baarlar tek tarafl olmaz, bunun yannda maddi imkanlarda salanmas gerekmektedir, bunu ne biz ne de sporcularmz kendi imkanlar dahilinde yapmalar çok zor. Ondan dolay bu tür baarl sporcularmza maddi imkanlar salanlrsa Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda madalya kazanabilirler. Bunu özelikle ifade etmek isterim maddi imkanlar olmayan özellikle derece yapan sporcularmz gündüz geçimini salamak için gündelik iler yapyor. Akam da idmana geliyorlar bu gençlerimiz, seneye üniversite balayacaklar maddi anlamda bu çocuumuza destek olabilecek sporu seven i adamlarna ihtiyac vardr dedi.

Ana Sayfaya Git