Diyarbakırlılar parklarda güvenliğin sağlanmasını istiyor

Diyarbakır'daki parklarda spor yapan vatandaşlar, egzersiz aletlerinin çalınmaması ve muhafazası için güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyorlar.

Haberler 12.01.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genellikle sabah saatlerinde parklara giderek spor yapan Diyarbakrllar, buralardaki eksikliklerin giderilmesini ve egzersiz aletlerinin bakmnn yaplmasn talep ettiler.

Birçok egzersiz aletinin söküldüünü ya da krldn anlatan Balar ilçesindeki vatandalar, bu hususta güvenliin salanmas gerektiini dile getirdiler.

Düzenli spor ve egzersiz yaptn söyleyen Ali Galip Pekcan (54), Parklarda öncelikle önlem alnmas gerekir. Krlan ve dökülen egzersiz aletleri yeniden yaplsa veya taklsa ayn ey tekrar edecektir. Her eyden önce güvenliin temin edilmesi gerekir. Parklara ne kadar düzen verilse yine de krlacak veya kracaklar çünkü buna bizzat ahit olduk. Pedallar kaç kez yapld ama yine krdlar. Önlem alnrsa bu sorun ortadan kalkm olur kanaatindeyim. dedi.

Yetkililerin, sorunlaryla ilgilenmelerini isteyen Abdullah Bengi (60), unlar söyledi: Baka bir parkta egzersiz aletlerinin onarm yaplm ve düzgün olarak var. Bu parktaki aletler bozulmu ve onarm yaplmyor. Bu parkla sanki kimse ilgilenmiyor. nallah bundan sonra yetkililer ilgilenirler.

Her sabah düzenli spor ve egzersiz yapan Mehmet Güzelya (65) da egzersiz aletlerinin çalndn bildirerek, parklara yeni aletlerin getirilmesini istedi.

Konu hakknda görütüümüz Balar Belediyesi yetkilileri, geçtiimiz yl ilçedeki 54 parkta spor aletlerini yenilediklerini belirterek, bu yln bahar mevsiminde parklarda tekrar yenilemenin olacan ifade ettiler.

Ana Sayfaya Git