Diyarbakırspor 52’nci yaşını kutluyor

Türk futbolunun yarım asırlık çınarı Diyarbakırspor kuruluşunun 52’nci yılını kutluyor.

Haberler 25.06.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 52 yl önce ezeli rekabet halinde olan 3 spor kulübünün birlemesiyle dönemin belediye bakan Necat Cemilolunun öncülüünde kentteki farkl kesimlerin ve kurumlarn bir araya gelmesiyle 24 Haziran 1968de kurulan Diyarbakrspor yarm asr devirdi. 2013 ylnda tarihinde ilk kez profesyonel liglere veda ederek amatöre düen Diyarbakrspor, Dou ve Güneydou Anadoludan Süper Lige yükselen ilk kulüp olma özelliinin yan sra Ziraat Türkiye Kupasnda iki kez final oynad ve 4 büyük olarak bilinen Fenerbahçe, Beikta, Trabzonspor ve Galatasaray ayn sezonda yenen ilk Anadolu takm oldu.

TÜRK FUTBOLUNA DAMGA VURDU

ngilterenin Nottingham Forest takmndan sonra dünyada ara vermeden lig yükselen ikinci ve bunu Türkiyede baaran ilk takm unvann da elinde bulunduran Diyarbakrspor, ayn zamanda 1978-79 sezonunda uzun süre lider kald Süper Ligi 5.srada tamamlayarak Balkan Kupasna katlmaya hak kazansa da o yl Balkanlarda yaanan siyasi huzursuzluk nedeniyle kupa iptal edildii için Türkiyeyi yurt dnda temsil etme frsatn kullanamad.

YAKUTUN BAKANLIINDA çIKTI

Son olarak 2008-2009 sezonunda Dr. Abdurrahman Yakutun bakanlnda Süper Lige yükselen ve ardnda yaad sorunlar nedeniyle tarihi bir çökü yaayan Diyarbakrspor Amatör Lige kadar geriledi. Türk futbolu ve milli takma çok sayda önemli sporcu yetitiren Diyarbakrspor imdi Diyarbakr Süper Amatör Liginden BALa yükselme mücadelesi veriyor.

TOPLAM BORç 15 MLYON

Kulübün 52nci yl nedeniyle açklamalarda bulunan Kulüp Bakan Ekrem Karakoç, Diyarbakrsporun halkn gönlündeki yerinin çok farkl olduunu söyledi. Karakoç, Diyarbakrspor, armasnda bulunan kentin marka tescilli ürünü karpuzu ve tarihi surlardan ibaret deildir. Diyarbakrspor, bölge halkn Türkiye ile kucaklatran bir çimentodur. Siyaset üstü bir marka olup birlik ve beraberliimizin sembolüdür. Diyarbakrsporun bu anl misyonu bugün hiçbir kulüpte yoktur. Türkiyenin ve bölgenin bu büyük markaya her zamankinden daha fazla ihtiyac var. Kulübün toplam borcu 15 milyon lira olup bu rakam bugünkü futbol endüstrisinde kapanmayacak çözülmeyecek bir rakam deildir. Herkesi Diyarbakrspora destek olmaya davet ediyoruz. Devletimiz ve Cumhurbakanmz 33 bin kiilik modern ve Avrupa düzeyinde stat kazandrd. Böyle bir stadyumda olacak bir Diyarbakrspor kenti ve bölgeyi ayaa kaldrr. Diyarbakrsporu eski günlere döndürmek hayal deildir. Yeter ki imkan olan herkes bu ie el atsn. Bu vesile ile kulübümüze hizmet edip ebediyete intikal etmi olan yönetici, taraftar, sporcu ve teknik adam olmak üzere herkesi rahmetle anarak hayatta olan deerlerimize de hürmetlerimizi ileterek ükranlarmz sunuyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git