Diyarbakırspor, mazisindeki başarılı günlerine dönmeyi hedefliyor

Diyarbakırspor, geçmişindeki başarılı günlere yeniden kavuşmayı arzuluyor.

Haberler 18.01.2020 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda amatör Diclespor ve Yldzspor kulüplerinin 24 Haziran 1968de birlemesiyle kurulan ve ilk bakanln da dönemin Diyarbakr Belediye Bakan Nejat Cemilolunun yapt Diyarbakrspor, forma renklerini kentin simgelerinden olan karpuzdan ald.

lk 8 sezon 3. Ligde mücadele eden Diyarbakrspor, ardndan 2. Lige yükseldi ve 1976-77 sezonunda ampiyon olarak 1. Lige (imdiki Süper Lig) çkma baars gösterdi. 1978-79 sezonunda 4 hafta lider kald ligi 5. srada bitiren yeil-krmzl takm, daha sonraki yllarda 3 kez daha Türkiyenin en üst seviye ligine yükseldi ancak kalc olamad için 2006 ylnda küme dütü.

2008-2009 sezonunda 1. Ligi ampiyon Manisasporun ardndan 2. olarak tamamlayan Diyarbakrspor, yeniden Süper Lige çkt. Ancak 2009-2010 sezonunda Süper Ligde tutunamayarak yeniden düüe geçti. 2010-2011 sezonunda 2. Lige, bir sezon sonra da 3. Lige düen Diyarbakrspor, yaanan mali kriz sonucunda amatör liglere kadar geriledi. ehmus Akyln bakanla gelmesinin ardndan önceki sene Diyarbakr 2. Amatör Ligde, geçen sezon da 1. Amatör Ligde ampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselen takm, eski günlerine dönmeyi hedefliyor.

- 16 milyon lira borç var

Diyarbakrspor Kulübü Bakan Ekrem Karakoç, bu yl Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükselmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Yeil-krmzl ekibin çok ciddi bir taraftar kitlesine sahip olduunu vurgulayan Karakoç, Amacmz Diyarbakrsporu yeniden ayaa kaldrmak. dedi.

Kulübün geçmiten kalan 16 milyon lira borcu bulunduunu bildiren Karakoç, unlar kaydetti:

Bunun 4 milyon liras SGK ile TFFye olan borçlar. Elaz, Gaziantep, anlurfa bata olmak üzere ehir takmlar ekonomik anlamda büyük sknt yayor. Bizim borcumuz dierlerine göre daha az. Kayapnar ilçesinde belediyeye ait tesise talip olduk. Buray alrsak altyapya önem vereceiz. Diyarbakrspor küme dütükten sonra profesyonel liglerde sadece bir oyuncu çkarabildik. Genç oyuncu yetitirirsek hedefleri büyük takm oluruz.

Basn sözcüsü Ali Ylmaz ise Amatörde iki yl üst üste ampiyon olduk. Bu yl da ampiyon olup BALa çkacaz. yi bir kadro kurduk, taraftardan destek bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git