Diyarbakırspor Ramazan Erin'e

Aydın, takımın sezonun başlangıçtaki performansı, hataları ve yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberler 17.11.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrspor Kulübü Bakan Siyabend Aydn, takmn yeni hocas Ramazan Erin ve ekibi ile birlikte bir otelde basn toplants düzenledi. Toplant öncesi futbolcularla da bir araya gelen Bakan Aydn, Diyarbakrsporun ampiyonluk iddiasn, yaplan hatalarn telafi edilmesi ile güçlü bir ekilde sürdüreceklerini ve kente ampiyonluk kazandracaklarn söyledi.

ÖNÜMÜZDE 14 MAç VAR VE OYNANAN MEVCUT SEZONUN YÜZDE 10U BLE DEL

Geçen yl finalden dönerek ampiyon olma admn kaçrdklarn ifade eden Aydn, unlar söyledi: Artk bu sezon yeni umutlarla, hayallerle, yeni planlarla sezonu açtk. lk hafta Bay geçen kulübümüz ikinci hafta da Muta oynanan rezaletin ardndan, üçüncü hafta da 3üncü maçmz yaptk. Tabii Muspor maçyla ilgili çok konuuldu çok yazld, çizildi ama her eyden önce tamamen bir fiyaskoydu. Ne Muspora yakan hareketlerdi ne de Mu taraftarna yakan hareketlerdi. Sahaya adamlarn girmesi, oyuncular yaralamas, o küfürler, hakaretler hiç yakmad. Biz oraya bölge takm diye gittik ve o rahatlktaydk. Birbirimize yakn hissettik ancak demek ki, bu iler böyle olmuyor. Bu süreçte bir hocamz 7 maç, yardmc hocamz 7 maç ve bir futbolcumuz da 8 maç ceza ald. Tabii bu ii tahkime de götüreceiz. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz, çünkü orada futbol adna hiçbir ey yoktu. Oradaki iin futbolla alakas yoktu. Bu i tahkime gidecek ve ksmetse tatil edilen maçn da lehimize sonuçlanaca inancndayz. Beklentimiz o yöndedir. Geçtiimiz hafta Pazar günü oynanan Mazda Fosfatspor maçnda da 3-1lik bir malubiyetle ayrldk. Tabii beklediimiz bir malubiyet deildi. Beklentimiz ev sahibi olduumuz bir maçtan 3 puan alarak galibiyetle sonuçlanmasyd ancak futbolun içinde bu var. Galibiyet de var, malubiyet de var. Bu yl ikinci ylmz ve BAL liginden çkp efsane Diyarbakrsporu tekrar amatör belasndan kurtaracaz. Profesyonel liglere çkaracaz. Bunun da temellerini attk. Daha önümüzde 14 maç var ve oynanan mevcut sezonun yüzde 10u bile deil.

Y BR SEZON GEçRECEZ

Yeni sezonda ampiyonluk hedefine sk skya bal olduklarn ifade eden Aydn, yaanan hatalar en ksa zamanda telafi ederek yol yürümeye devam edeceklerini belirterek, öyle konutu: Biz bu ampiyonluu getireceiz. Kupay bu ehre inallah getireceiz. Tabii kamuoyunda bu kadar kötü alg oluturulmas da hiçbir ekilde bir iyi niyet göstergesi deil, kötü niyet göstergesidir. Diyarbakrsporu bu kadar talamann, yanl eylere sokmann da doru olduunu düünmüyorum. Diyarbakrspor hassas bir konu ve hepimizin önem verdii bir konu. Bu anlamda biraz soukkanl olmak lazm. Biz ne yaptn bilen insanlarz. Önemli olan hatann telafisini yapabilmektir. Önemli olan o yoldan erken dönebilmektir. O sknty bertaraf edecek, absorbe edecek bir zaman dilimindeyiz. Açk söyleyeyim çok rahatm ve çok umutluyum. Diyarbakrsporun bu sezonla ilgili baarlarndan yana hiç üphem yok. yi bir sezon geçireceiz.

KAMUOYU KÖTÜ NYETL YAZILARA TAMAH ETMESN

Diyarbakrspora yönelik art niyetli yaklamlara ilikin olarak da Aydn unlar ifade etti: Kamuoyu bu tür alglara dümesin. Kötü niyetli yazlara tamah etmesin. Geçen seneyle ilgili ilk bata konumas gereken kii de benim. Biliyorsunuz bu konuyla ilgili hiç konumadm. Dedim ki, bu konuda iyi niyetli olan bir avuç spor camias var. Onlarn birbiri arasndaki münasebeti daha da younlatrmamak adna bu konuda hiçbir ekilde bir yorum yapmadm. Ne yöneticiye ne gazeteciye futbolcu arkadalarla ilgili bir yorum yapmadm. Bunu yapmamam da aman Diyarbakrspora zarar gelmesin, aman Diyarbakrsporu baka yerlere çekmesinler diyedir. Diyarbakrspor futbolunu oynasn ve baarlaryla ön planda olmasndan kaynakldr. Ama ben bunu yaptkça herkes ve özellikle de baz yazarlar ve gazeteciler bu ii baka yerlere tamak istiyor. Bize final maçn kaybettiren, maçtan önce baka bir takmla anlaan teknik direktörü bize tavsiye edenler kalkp bu konuyla ilgili yorum yaparsa tuhaf olur.

BR HATA VARSA ELETRLR ANCAK BU BEL ALTINA DÖKMEK HAKKATEN HO DEL

Ailesinin Diyarbakrda 3 nesildir i yaptna deinen Aydn, Diyarbakrsporu tamamen iyi niyetle aldn ve iyi niyetle yöneticiliine geldiini belirtirken, kendisine yönelik karalama kampanyalarna yönelik olarak ise sert konutu. Aydn, Bu demek deil ki bana hakaret edilebilir. Diyarbakrspor üzerinden üstü kapal bizlere laf edilebilir, hakaret edilebilir. Biz aman takmmza zeval gelmesin aman takmmza laf gelmesin diye susarken, birkaç tane kendini bilmez geçen sene de bunu yapt. çok ar ithamlarla, belden aa yazlar yazyor. Ali Ylmaz denen tuhaf adamn zaten hiç az durmuyor ve olur olmaz eyler söylüyor. Benim ailemi, benim buradaki konumumu unutuyor, çok ayp ediyor. Sportif tartmalar, eletiriler yaplr. Saha içindeki futbol eletirilir. Bir hata varsa eletirilir ancak bu ii bel altna dökmek hakikaten ho deil. Terbiyesizlie gerek yok. Spor anlamnda bir tartma yaratlr bir ey söylenir o ayr konu ama kalkp hakaret edemezsin, küfredemezsin. Tabii bunun yannda çok deerli yorumlar ve eletiriler de var. Baz deerli hocalarmz Pazar günkü maç deerlendirmiler. Kesinlikle katlyorum hepsine. Fiyasko bir maçt. Bunlar herkes diledii kadar eletirebilir. Bir gazetecinin de görevidir de zaten bun eletirmek. Biz eletirmezlerse yanlmz nereden anlayacaz? Ancak bu ii hakaret noktasna götürmek çok çirkin bir olay. ifadelerini kulland.

TAHRKLERE, KÖTÜLEMELERE, KARALAMALARA, KAMPANYALARA ALDANMAYALIM

Diyarbakrspor kulübünün Hüseyin Kaya ile yollarn ayrdn ve Ramazan Erin hoca ile anlatn duyuran Aydn, öyle konutu: Sezonun banda Hüseyin Kaya hocamzla anlamtk. Hüseyin Kaya hocamzla kamp öncesi bir anlama saladk ve beraber kampa gittik. Buralara kadar geldik ama kendisiyle Muspor maçndaki sorunlardan ve geçen Pazar günkü maçtan sonra yollarmz ayrma karar aldk. Artk çok deerli, Ramazan Erin hocamzla yolumuza devam edeceiz. Kendisine ve çalma arkadalarna baarlar diliyorum. Her eyin gönlümüzce olacana da inanyorum. çok tecrübeli, azimli ve heyecanl bir hocayla beraberiz. Ekibi de keza öyle. Bu tecrübenin, heyecann, istein sahaya yansyacana da inanyorum. Kendisine ve takmmza baarlar diliyorum. Yeni sezon hepimiz için hayrl uurlu olsun. nallah Diyarbakrsporun faydasna ve ampiyonluuna giden bir sezon olacak. Bundan en küçük bir üphem yok. Daha yolun bandayz. Tahriklere, kötülemelere, karalamalara, kampanyalara aldanmayalm. Bir hata varsa çözülecek, amorti edilecek. Hatamz gördük ve bu hatann telafisiyle ilgili yol kat etmeye çalyoruz. çözeriz de bir sorun yok. Ramazan hocamz da Diyarbakrspora ho gelmi. nallah uzun yllar Diyarbakrspora beraber hizmet ederiz.

HEP BERABER çALIIRSAK KENTN GÖRMEK STED HEDEFE ULAACAIMIZI DÜÜNÜYORUZ

Diyarbakrspor kulübünün yeni hocas Ramazan Erin ise içinde bulunulan zorlu süreci atlatmak için hep birlikte hareket etmenin önemine deinerek unlar söyledi: Öncelikle bizlere birlikte çalma imkan sunan onursal kulüp Bakanmz Hac hsan Aydna Kulüp Bakanmz Siyabend Aydna ve deerli yönetici arkadalarma kendim ve ekip arkadalarm adna teekkür ediyorum. Diyarbakrsporun büyüklüünü anlatmaya gerek yok. Hepimiz bunun farkndayz. Zor bir süreç bizi bekliyor. Puan olarak hiç hak etmediimiz bir yerde olduumuzu düünüyoruz. Biran önce yukarlara trmanmak için hep beraber çalp emek vererek ama sabrla, stres yapmadan, akll düünerek, aklla hareket edeceiz. Tabii bunu hiçbir zaman tek bamza gerçekletiremeyiz. Bu mümkün deil. Teknik boyut olarak antrenman metot ve yöntemleri açsndan iyi eyler yapmaya çalacaz. Ama bunu gerçekletirirken, yönetimle, çalma arkadalarmzla, oyuncularmzla birlikte ve her alanda bizimle olan idari personellerimizle birlikte gerçekletireceiz. Bunun bir aya da basndr. Zor bir süreçten geçiyoruz ve moral, motivasyon açsndan deerli görü ve yazlarnzla bizlere katk sunabilirsiniz. Bu süreçte az da olsa bir pozitif ayrmclk bekliyoruz. Hep beraber çalrsak kentin görmek istedii hedefe ulaacamz düünüyoruz. Hepimiz açsndan hayrl bir yl sakatlksz kazasz belasz baarl bir yl olmasn kendim ve ekip arkadalarm adna temenni ederim.

BU SAATTEN SONRA TAKIMIN HEPSN DETRME GB BR LÜKSÜMÜZ YOK

Daha sonra basn mensuplarnn sorularn yantlayan Ramazan Erin, futbolcu deiiklii konusuna dair unlar söyledi: Hiçbir zaman dünyann hiçbir ülkesinde hiçbir takmnda böyle bir süreçte bütün takm deitirme gibi bir imkanmz yok. Öyle bir ey yapmakta çok doru deil. Takm en iyi yapmaya çalacaz. Transferin hiçbir zaman sonu yok. Bu saatten sonra takmn hepsini deitirme gibi bir lüksümüz yok. Ama bir iki bölgede deerli Bakanm ve arkadalarmla beraber bize uyum salayacak kriterlerimizi yerine getirecek oyuncular olursa tabii ki onlar da transfer etmek isteriz.

FUTBOL BR SEYR ZEVK OLAN BR OYUN

Muta oynanacak yeni maça ilikin öncesinde alnacak tedbirlere ilikin ise Erin, öyle konutu: Tedbir koununda bu ileri yapacak çok deneyimli bir bakanmz ve yönetim kurulumuz var. Bunun mülki amirlerle görümesini veya Türkiye Futbol Federasyonuyla görümelerini kendileri yapacaklardr. Sonuçta kimse bir savaa gitmiyor. Futbol bir seyir zevki olan bir oyun. Bize düen görev oyunculara o olay hiç yaanmam bir ekilde sadece maça odaklanp kanalize etmek ve gidip oradan galip gelebilmek için çalmaktr.

BZ ORAYA MÜCADELEMZ SAHADA VERMEYE GDECEZ

Bakan Aydn da Muta oynanacak ikinci maça ilikin unlar söyledi: Biz futbol oynamaya gideceiz. Futbolumuzu oynayp duracaz. Kavgaya gitmeyeceiz. Amacmz orda kavga deil bizim isteimiz orda hak eden kazansn galip gelsin mücadelesini etsin. Bizde mücadelemizi etmeye gideceiz oda saha içinde olacak. Mu Valilii, Mu Emniyeti, mülki amirleri de bununla ilgili tedbir alnacaktr. Bu rezalet Valiliin, Emniyetin rezaletidir. Oraya giden misafir takm hiçbir noktada koruyamadlar. 25 tane polis atamtlar böyle bir maça. çok amatörceydi. Umarm böyle bir olay bir daha olmaz. Biz oraya mücadelemizi sahada vermeye gideceiz.

HÜKMEN ONLARA MALUBYET YAZILMASI LAZIM

Tahkim kuruluna bavurularn tamamladklarn belirten Bakan Aydn, Tahkim kurulunun her eyden önce karar vermesi gereken önemli bir konu var. Bir saha içerisine giren, takmmz yaralayan, takmmza saldran taraftar grubuyla bu maçn skoruyla ilgili ne karar verilecek. Hükmen onlara malubiyet yazlmas lazm. ki hocamza orada bir saldr yaplyor hocamz orda hiçbir ey yapmamasna ramen maç cezas var. Sedat Keskinsoy futbolcumuza sahada tala kafasna vuruldu. Bandan çok ar bir darbe ald. Tam bir fiyaskoydu ama umuyorum bunun karl verilecek. Türkiyede görülmemi bir karar verildi. Onlarda 2 oyuncuya 2 maç ceza verilirken. Bizden 3 kiiye 7-8 maç ceza verildi. nallah bu durumlarn önüne geçilir.

HAKLI, DÜRÜST, ADL OLMANIN VERD BR GÜç VAR FUTBOLCULARIMIZDA

Bakan Aydn, Muspor maçndan sonra takmn moral ve motivasyonuna ilikin olarak da unu söyledi: Hakl, dürüst, adil olmann verdii bir güç var futbolcularmzda. Biz orada mücadelemizi ettik, maçmz oynadk çktk. Haklln verdii bir güç var. Mu maç Mazda maçna da yansd. Ama uan moraller iyi.

Ana Sayfaya Git