Diyarbakırspor Silvan'la start alacak

9 Haziran’da başlayacak olan Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde şampiyonluk adayı Diyarbakırspor, 4. bölge 3.grupta yer aldı.

Haberler 28.05.2021 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

aban YILMAZ

DYARBAKIR-266 takmn katlmyla oynanacak BAL sezonu için, Covid-19 riskinin devam ettii süreçte daha önce açklanan statü ve tarihlerde balatlamamas üzerine bu sezon lige katlamayacan belirten 158 kulübün haklarnn sakl tutulmasna karar verildi ve lige katlacan belirten 108 kulübün oynayaca 3 ve 4 takml 32 grubun kura ve fikstür çekimi yapld.

108 Takmn Katlm le Balyor

5 ve daha fazla takmla lige katlan stanbul, zmir, Kocaeli, Bursa ve Diyarbakr takmlar grup belirleme kuralar çekerken, tüm gruplarn fikstür çekimi de tamamland.

Sktrlm bir takvim ile oynatlacak lig müsabakalar 9 Haziran çaramba günü balayacak.

4 Bölgeden 4 Takm 3.Lige Yükselecek

Grup müsabakalarnn tamamlanmasndan sonra grup birincisi olan 32 takm tek maç eleme usulü çeyrek, yar ve final müsabakalarn oynayacak.

8er takml 4 bölgede oynanacak çeyrek final müsabakalar öncelikle 1. ve 2., 3. ve 4., 5. ve 6. ve 7. ve 8. grup birincilerinin çeyrek final müsabakalar oynamasyla, (1-2) galibinin (3-4) galibi ile, (5-6) galibinin, (7-8) galibi ile yar final müsabakalar oynayacak. Yar final müsabakalarnn galipleri ise tek maç eleme usulü final müsabakas oynayacak. 4 Bölgenin birincisi olan 4 takm TFF 3. Lige çkma hakk kazanacak.

Diyarbakrsporun lk Maç Silvanda Olacak

Yeniden yaplanma içerisine girerek hedefini 3.Lig olarak belirleyen Diyarbakrspor, 4.bölge 3.grupta yer ald. Diyarbakr takmlarndan oluan 4lü grupta Silvan Belediyespor, Bismil 21Spor ve çnar Belediyespor da mücadele edecek.

Diyarbakrsporun ligdeki ilk maç 9 Haziran çaramba günü Silvanda olacak. Yeil-Krmzl takm, Silvan Belediyesporla karlaarak sezona balayacak.

Bölgesel Amatör Futbol Liginin köklü kulüplerinden Diyarbakr temsilcisi Balar Belediyespor, 4.bölge 4.grupta mücadele edecek. lk maçnda 9 Haziran çaramba günü Diyarbakrda Mazda Fosfatsporla karlaacak olan Sar-Mavili takmn teknik direktörü Ekrem Üen,Uzun zamandr bir arada oynayan kadromuz var. Öncelikle grup birincisi olmay hedefliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git