Diyarbakırspor’a mahkemeden iyi haber

Diyarbakır 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir dönem kulüpte başkan ve kayyım olarak görev yapan Abdülkadir Duran’ın 3 yıl önce açtığı davalarda kulübü hakları buldu. Bu kararla adaletin yerini bulduğunu belirten davanın taraflarından dönemin başkanı ve şu anki asbaşkan Şeyhmus Akyıl,”Mahkeme kulübün lehine karar verdi. 53 yıllık çınarı bir beladan kurtardık,camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Haberler 26.02.2021 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahkemeden Diyarbakrspora iyi haber geldi. Diyarbakr 7.Asliye Hukuk Mahkemesi, bir dönem kulüpte bakan ve kayym olarak görev yapan Abdülkadir Durann 3 yl önce açt davalarda kulübü haklar bularak dava masraflarnn da Duran tarafndan karlanmasna karar verdi.

MAHKEME KARARI

Mahkemenin bu karar sosyal medyada büyük ses getirirken, bu karar devam eden dier davalar için de emsal oldu.

3 yl önce yaplan kongrenin iptaliyle ilgili davada kulübün hakl bulunulmasn deerlendiren dönemin bakan ve u anki asbakan eyhmus Akyl, bu kararn Diyarbakrsporun önünü kesmeye çalanlar için tokat anlamna geldiini söyledi.

Akyl,Nizami ve hukuki prosedüre uygun olarak gerçekletirdiimiz kongrede yllardr kulübü elinde bulunduran ahs kulübün elinden çkm olmasn hazmedemeyerek defalarca davalar açt. Güneydou Spor Yazarlar Dernei yöneticileri, bizler ve delegelerimiz yargland. Nihayetinde yarg adil bir karar vererek malum ahs haksz bularak kulübü haklln tescil etti. Diyarbakrspor camias için hayrl olsun. Bu karar inallah Diyarbakrsporu kapatmaya çalanlara iyi bir ders olur dedi.

Ana Sayfaya Git