Diyarbakırspor’un geleceği borçlar ve tesisleşmeye bağlı

Diyarbakırsporlu taraftarlar, yeniden ayağa kalkarak milyonlarca taraftarı arasında umut oluşturan 52 yıllık efsane kulübün geleceğinin aydınlık olması için geçmişe ait borçlarla ilgili sorunun çözülmesi ve tesisleşme hamlesinin başarılması gerektiğini düşünüyor.

Haberler 11.11.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Futbol Federasyonu tarafndan yeni tip korona virüs tedbirlerine bal olarak ocak aynda balatlmas planlanan Bölgesel Amatör Futbol Liginde mücadele edecek olan Diyarbakrspor, bir yandan bu lige hazrlanrken, dier yandan ise kulübün gelecei önünde engel olan geçmi dönemlere ait borçlar ve tesisleme sorunu tartlyor. Yönetim, tesisleme konusunda çalmalarn sürdürürken asl tehlike oluturan eski borçlar için taraftarlar ve spor adamlarndan çar geldi. Diyarbakrsporlu taraftarlar, yeniden ayaa kalkarak milyonlarca taraftar arasnda umut oluturan 52 yllk efsane kulübün geleceinin aydnlk olmas için geçmie ait borçlarla ilgili sorunun çözülmesi ve tesisleme hamlesinin baarlmas gerektii konusunda hemfikir. Kulübün gelecei için salkl ve kalc admlar atlmas gerektiini, bunun için de mülki amirlerden kamu kurumlarna ve sivil toplum örgütlerine kadar herkesin içinde yer alaca bir çalma yaplmas gerektiini dile getiren taraftarlar ortak çarda bulundu.

Hem sportif baar hem borçsuz ve tesisi olan kulüp oluturulmal

Elini tan altna koyan Diyarbakrspor taraftarlarna teekkür ettiklerini belirten Taraftarlar, Elini tan altna koyan Diyarbakrspor yönetimine teekkür ediyoruz. ehirde uzun yllar sonra bir heyecan olutu. Diyarbakrsporun milyonlarca seveni arasnda bir umut var. Ancak tekrar ayn noktaya gelinmemesi için kalc admlarn atlmas gerektiini düünüyoruz. Geçmie ait borçlarn akbeti belli deil. Söylenen rakamlar 20 milyon civarnda olduu yönünde. Bu rakamlar Diyarbakr gibi önemli bir ehir için çözülmeyecek rakamlar deil. Bugün onlarca kat fazla borcu olan kulüpler Süper Ligde. Kurulacak komisyon ya da ortak çalmalarla bu rahatlkla çözülebilir. ehrin seçilmi ve atanmlar ile sivil toplum örgütlerine i düüyor. Tesisleme konusu çok önemli. Bu olmadan salam bir gelecekten söz edilemez. Herkes elini tana sokmaldr. Diyarbakrspor bir yandan sportif baar elde ederek lig çkarken, dier yandan pranga haline gelmi sorunlarn çözerek gelecee umutla bakabilmelidir dedi.

Diyarbakrsporsuz ehir, sporcu yetitiremiyor

Diyarbakrsporun tarih sahnesinden çekilmesiyle beraber cumhuriyetle yat olan Diyarbakr ehrinin sporda çökü yaamas da dikkat çekiyor. 2011 ylndan beri Türkiyenin en üst iki liginde yer almayan Diyarbakr, spor tarihinde ilk kez böyle bir tabloyu yayor. Uzun yllar Süper Lig ve 1.Ligde mücadele eden Diyarbakrsporun yokluunda Türkiye liglerinde forma giyen Diyarbakrl futbolcu saysnda yaanan azalma da dikkat çekiyor. Halen liglerde mücadele eden Diyarbakrl futbolcularn önemli bir bölümü Diyarbakrspor alt yapsnda yetiti.

Ana Sayfaya Git