Diyarbekirspor polemiğine nokta

Diyarbekirspor'un ismi ve armasının iptal edildiği yönündeki tartışmalara Türkiye Futbol Federasyonu, noktaya koydu. "İsim ve logo iptalı söz konusu değildir" denildi.

Haberler 12.07.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde sosyal medya üzerinde tartma konusu edilen 3 lig temsilcisi Diyarbekir Spor Futbol Yatrmlar A.nin, isim ve armasnn iptal edilecei ve maçlara çkamayaca yönündeki süpekülasyonlara, Türkiye Futbol Federasyonu noktay koydu. TFF, smin ve logonun iptalinin söz konusu olmadn bildirdi.

Diyarbekirspor ismi ve armasyla ilgili ikayette bulunan Diyarbakrspor Kulübüne, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadri Karda imzal gönderilen resmi yazda u ifadelere yer verildi.

TE TFFNN VERD KARAR

Diyarbakrspor Kulübüne,

24. 02. 2017 tarihli yaznz,

lgili yaznzdan Diyarbekirspor Kulübünün isminizi ve logo armanz kullandn, bu durumun hukuka aykr olduu ve bu sebeple Diyarbekirspor isminin ve logo armasnn iptal edilmesini talep ettiiniz bildirilmitir.

Federasyonumuz kaytlarnda yaplan incelemede, Spor Toto 3. ligde mücadele eden Diyarbekir Spor Futbol Yatrmlar A. Külübünen, Yeni Diyarbakr Spor Kulübü Dernei iken, TFF yönetim Kurulunun 25. 09. 2013 tarih ve 33 sayl toplantsnda ald karar ile tüm aktif ve pasileriyle birlikte Yeni Diyarbakr Futbol Yatrmlar A.ye devredildii, irketin ana sözlemesindeki ve Ticaret Sicilde yapt deiiklik sonrasnda TFF Yönetim Kurulunun 06. 07. 2015 tarih ve 01 sayl toplantsnda ald karar ile isminin Diyarbekir Spor Futbol Yatrmlar A. olarak deitii ve logosunun bugünkü eklini ald tespit edilmitir.

SM VE ARMASI PTAL EDLEMEZ

Diyarbekir Spor Futbol Yatrmlar A. irketleme, isim ve logo deiimi kararlar TFF stasü ve Talimatlarna uygun olarak gerçekletirilmi olup, Kulüp Tescil talimatnn 5. maddesinin 4. fkrasna aykr olarak Diyarbekir Spor Fukbol Yatrmlar A. nin kulübünüz ile isim, renk, logo ve benzeri tanc ve ayrc unsurlarn deitirmesi veya herhangi bir süretle yarma hakknn devri izlenimi yaratan deiiklik söz konusu olmadndan, Diyarbekir Spor Futbol Yatrmlar A. nin isim ve logosunun iptal edilmesi talebiniz kabul edilmediini bilgilerinize arz ederiz.

Ana Sayfaya Git