Diyarbekirspor’dan MHK’ye uyarı

3. Lig Play Off yarı final rövanş maçında Tire 1922 Spor ile yarın kendi sahasında karşılaşacak olan Diyarbekirspor’dan Merkez Hakem Kuruluna tepki geldi.

Haberler 15.05.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbekirspor Kulübünden yaplan açklamada, üç gün önce Erzincanspor - Ankara Demirspor müsabakasn yöneten Süleyman Abayn atanmasnn yanl olduu belirtildi. Açklamada, üst liglerde hakemlik yapan 55 hakemin olmasna ramen, üç gün önce ampiyonlukta en ciddi rakipleri olan ve vermi olduu yanl kararlar ile Erzincansporun kazanmasna etki eden Süleyman Abayn yar final maçlarna atanmasnn takmlarn ciddi kayg ve düünceye sevk ettii vurguland. Açklamada, öyle denildi:

Bu filmi üç yl önce Hüseyin Sabanc olaynda yaadk. Hüseyin Sabanc da bizim müsabakaya atanmadan üç gün önce müsabaka yönetmi ve akabinde bizim Denizli Büyükehir Belediyesi ile oynayacamz müsabakaya atanmt.

HAKEM KURULUNA TEPK

Müsabakada çok üstün oynamamz ve akabinde turu atp finale yükseleceimiz anda uzatma dakikalarnda uydurduu penalt ile kulübümüzün ve ehrimizin kaderiyle oynanm ve akabinde on bin seyirci sahaya inerek büyük olaylar çkm takmmz hükmen malup edilmitir. Yaanan bu olaylar sonunda Hüseyin Sabanc hakemlii brakmak zorunda kalmtr. Hüseyin sabancnn hakemlii brakmas maduriyetimizi gidermemitir. Ayn senaryonun tekrar yaanacak endiesi tamaktayz. TFF ve MHKyi bu önemli maç öncesi ciddi ekilde uyaryoruz. Sezon içerisinde yaadmz hakem hatalaryla zaten madur edilip direk ampiyonluumuz elimizden alnmtr. Kulübümüz aleyhine verilecek yanl ve yanl kararlar sonras stad dolduran 33 bin kiinin gösterebilecei tepki ve oluabilecek toplumsal olaylardan ve yaanacaklardan sorumlu vede mesul deiliz. Hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz. Kaderimizle oynamay kimse aklndan bile geçirmesin.

Ana Sayfaya Git