Diyarbekirspor’dan Ordu taraftarına tepki

3.Lig 3.Grup’ta 1-1 biten Orduspor-Diyarbekirspor maçında tribünde atılan ırkçı ve siyasi sloganlar ile yaşanan olaylar gündeme damga vurdu.

Haberler 13.12.2016 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maçta görevli TFF temsilcisinin yaananlar rapor ettii ve Ordusporun TFF Hukuk Müavirlii tarafndan PFDKya sevk edilmesine kesin gözüyle bakld belirtilirken,yaanan olaylar sosyal medyada gündem konusu oldu. Diyarbakrllarn yan sra baka takmlarn taraftarlar da bu gibi olaylarn ülkeye zarar verdiini ve terörün amacna hizmet ettiine dikkat çekti. Diyarbekirspor yaanan olaylar Futbol Federasyonuna ikayet etti.

BZE KARI PROVOKASYON YAPILDI

Diyarbekirspor cephesi yaanan olaylara tepki gösterdi. Daha önce görev yapt Orduda futbola ve Ordu kültürüne yakmayan olaylar yaandna dikkat çeken Yeil-Krmzl takmn teknik direktörü Metin Altnay,Maç boyunca yemediimiz hakaret ve küfür kalmad. Yedek kulübemize doru yabanc maddelerle saldrlar yapld. Hem ülkemiz hem de Ordu adna üzüldüm. Ordu kültüründe bunlara yer yok. Bize kar yönlendirme ve provokasyon olduunu düünüyorum. Biz bunu hak etmedik. Ülke olarak birlik ve beraberlie fazlasyla ihtiyacmz olan bu dönemde bu gibi olaylar kardeliimize zarar vermekten baka ie yaramaz. dedi.

10 K LE 1 PUAN Y SONUç

Maç da deerlendiren Altnay, 35 dakika 10 kii oynamalarna ramen 1 puanla dönmelerinin teselli verici olduunu kaydetti. Altnay,Sahada 11 kii kalsaydk her ey farkl olurdu diye düünüyorum. Emir 1 dakika içinde ayn davrantan iki sar kart görüp atlnca 10 kii oynama dezavantajna dütük. 1 dakika sonra da gol yedik ve iimiz daha da zorlat. Buna ramen oyunu brakmayarak 1 puan kurtard. Bu açdan bizim için iyi sonuç oldu. En azndan deplasmanda bu artlarda kaybetmedik. Elaziz Belediyesporu yenerek ilk yary 32 puanla tamamlamak istiyoruz dedi.

FAHRETTN YAANANLARA SYAN ETT

kinci kaptan Fahrettin Bykl da Orduda yaanan olaylarn üzüntü verici olduunu söyledi. Diyarbakra gelen takmlarn en iyi ekilde arlandn belirten tecrübeli futbolcu,Diyarbekirsporun bir futbolcusu olarak yaadklarmza çok üzüldüm. 90 dakika boyunca PKK dar ve çeitli siyasi sloganlar attlar. imdi bizim bunlarla ne alakamz var,biz siyaset deil spor yapyoruz. Böyle bir kafa yaps olamaz. 3 yldr Diyarbakrdaym,bugüne kadar Diyarbakra gelen hangi takma bu tür saldrlar yapld?.Ayptr,yazk günahtr. Türk-Kürt karde,ayrm yapan kalletir. Allah ülkemizin huzurunu ve birliini bozmaya çalanlara frsat vermesin diye konutu.

Ana Sayfaya Git