Dünya şampiyonu Kayaalp, öğrencilerle buluştu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Her yerde bayrağımızı temsil ediyorum ve İstiklal Marşımızı okutmanın da gururunu yaşıyorum" dedi.

Haberler 02.11.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayaalp, beraberinde milli güreçi Haim Baykara ile Siirt Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunca düzenlenen Sporda baar konulu söyleiye katld.

Burada konuan Kayaalp, 6 yandan beri güre yaptn ve 17 yldr bu sporu sürdürdüünü belirti.

imdiye kadar dünya ve Avrupa ampiyonalarnda 30a yakn madalya kazandn kaydeden Kayaalap, Her yerde bayramz temsil ediyorum ve stiklal Marmz okutmann da gururunu yayorum. dedi.

Yetitii, emek harcad ve baar kazand güre sporunda gençlere hizmet etmek istediini anlatan Kayaalp, herkesin emek verdii alanda ülkenin gelimesi ve baars için bilgi ve birikimini harcamasnn önemli olduunu vurgulad.

Kayaalp öyle konutu:

Yetenekli sporcularn nasl bulunacan, yetitirileceini ve nasl baar kazanlacan, bunun için hangi imkanlara sahip olduumuzun bilgi ve birikimine sahip olduumu düünüyorum. Eer bir yere geleceksem onun hakkn vermem lazm. Eer hakkn veremezsem ben o ii bir yl sonra brakrm. Eer baka bir yere geçsem kendimi gösteremeyip gençliime ve ülkeme faydal olamazsam oray yine brakrm. Benim bireysel düüncem budur. imdi minderde gücümüzle bu ülkeyi temsil ediyoruz o zaman da bu bilgi ve birikimimizi sadece gürete deil bütün branlarda yetiebilecek gençliimize harcamay çok isterim.

Sporcunun en iyi psikologunun kendisi olduunu savunan Kayaalp, sporcunun kendisini motive etmesinin skora yansdn belirtti.

En çok kullandm yöntem sülük tedavisi

Kayaalp, soru üzerine uygulad tedavi yöntemlerine ilikin bilgi vererek, çok deiik bir tedavi yöntemi uyguladna deindi.

Kas yrtklarnda, yorgunluklarnda en çok kullandm yöntem sülük tedavisi. Bunu son 4 yldr yapyorum ve gayet de iyi sonuçlar elde ediyorum. ifadesini kullanan Kayaalp, bu yöntemi futbolculara da önerdi.

Milli güreçi Haim Baykara da Siirtli olduunu ve çok sevdii spor olan güre için Ankaraya tandn anlatt.

Programn sonunda Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Kayaalp ve Baykaraya üzerinde fotoraf ve isimlerinin ilenmi olduu Siirt tiftii hediye etti.

***

Derikte 25 voleybol ve basketbol sahas hizmete açld

GAP Bölge Kalknma daresi ile Spor Toto Tekilat bakanlklarnn, Mardinin Derik lçesindeki okullarn bahçesinde yaptrd 25 voleybol ve basketbol sahas hizmete açld.

Derikte, Kaymakam Hakan Kafkasn giriimleriyle GAP Bölge Kalknma daresi 5, Spor Toto Tekilat ise 20 voleybol ve basketbol sahasnn yapmn üstlendi. Sahalarn yapm tamamlanarak örencilerin hizmetine açld. Kaymakam Kafkas, merkez ve krsal mahallelerdeki okullarda eitim gören örencilerin, spor yapmalarn da salamaya çaltklarn söyledi.

çukursu Mahallesi eitim gören 4üncü snf örencilerinden Yusuf Ekinci ise ilk kez bir sahada spor yapma imkan bulduunu belirterek, Bu sahann yaplmasndan dolay çok mutluyuz. Voleybol ve basketbol oynama ans bulduk. Yapanlardan Allah raz olsun dedi. çataltepe Mahallesinden 8inci snf örencisi Sara çetinkaya da köyde yaayan kzlarn spor imkanlarnn çok kstl olduunu ifade ederek, Bu saha sayesinde biz de spor yapabilme frsat bulduk. Erkek örencilerle artk eit ekilde spor yapabilme imkanmz var. Bunu salayan yetkililerimize teekkür ediyoruz diye konutu.

***

Amed Sportifde teknik direktör araylar

Spor Toto 2. Lig Krmz Grupta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetlerde teknik direktör araylar devam ediyor.

Taner Taknn görevinden ayrlmasnn ardndan boalan teknik direktör görevi için iki isim ön plana çkt. Uzun yllar Galataray ve Fenerbahçede forma giyen Fatih Akyel ve smet Tademir isimlerinden birinin tercih edilmesi bekleniyor. Amed Sportif Faaliyetler yönetiminin bu iki isimle temasa geçip görümelerde bulunduu belirtildi. Diyarbakrl eski futbolcular Murat Yiiter-ehmus Suna ikilisinden oluan formül de konuuluyor. Yeni teknik direktör belli olana kadar takm Cumartesi günü Sancaktepe Belediyesporla oynanacak maça alt yap antrenörleri hazrlayacak.

Ana Sayfaya Git