Dünya Kupası sahibini bulacak

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyon, yarın oynanacak final karşılaşması ile belli olacak.

Haberler 15.07.2018 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

14 Haziranda oynanan açl mücadelesi ile balayan turnuvada 32 takmdan geriye 2 ekip kald. 64üncü müsabaka olacak final maç ile tamamlanacak 32 günlük heyecan dolu organizasyonda Fransa ile Hrvatistan, kupaya uzanmak için sahaya çkacak.

Finalde, Fransa ikinci, Hrvatistan ise ilk ampiyonluu için mücadele edecek.

Bakent Moskovadaki Luzhniki Stadnda oynanacak maç, saat 18.00de balayacak.

Karlamada Arjantin Futbol Federasyonundan Nestor Pitana düdük çalacak. Pitanann yardmclklarn ayn ülkeden Hernan Maidana ve Juan Belatti yapacak.

Mücadele, TRT 1den naklen yaynlanacak.

- Fransann final yolu

2018 FIFA Dünya Kupasnda Avustralya, Peru ve Danimarka ile C Grubunda yer alan Fransa, grubu 7 puanla lider bitirdi.

Turnuvadaki ilk iki maçn kazanarak son müsabakalar öncesi gruptan çkmay garantileyen Fransann, 0-0 sona eren Danimarka karlamasnda sergiledii futbol ise tribündekilerin tepkisini çekmiti.

Son 16 turunda Arjantin ile erken final tadnda bir maç oynayan Fransa, güçlü rakibini 2-1 geriye dümesine ramen 4-2 malup etti.

çeyrek finalde Uruguay 2-0 yenen Fransa, yar finalde ise Samuel Umtitinin kafa golüyle Belçikay eledi ve adn finale yazdrd.

- Hrvatistann final yolu

2018 FIFA Dünya Kupasnda D Grubunda ampiyonluk adaylarndan Arjantinin yan sra Nijerya ve zlanda ile mücadele eden Hrvatistan, 3 maçn da kazanarak son 16 turuna çkt.

Hrvatlarn 3-0lk Arjantin galibiyeti, turnuvadaki iddialarn herkese gösterdi. Grup maçlarnda 7 gol atan Hrvatistan, sadece 1 gol yedi.

Hrvatistan, son 16 turu, çeyrek ve yar final maçlarnda ise normal sürede turu geçemedi. Son 16 turunda Danimarka ve çeyrek finalde Rusyay penalt atlar sonucunda eleyen Hrvatlar, yar finalde ise ngiltereyi uzatma bölümünde bulduu golle saf d brakt.

- ki takmn golcüleri

Hrvatistan ile Fransann turnuvadaki gol dalmlar dengeli oldu.

Hrvatistanda 3 futbolcu 2er kez fileleri havalandrd. Mario Mandzukic, Luka Modric ve Ivan Perisic, attklar gollerle turlarn geçilmesinde önemli rol oynad.

Fransada da Antoine Griezmann ve Kylian Mbappe, attklar 3er golle takmlarnn gol yükünü çekti.

- Hrvatistann galibiyeti yok

ki ülke A milli futbol takmlar arasndaki rekabette 6. maç, yarn oynanacak. Rekabette Fransann büyük üstünlüü bulunuyor.

Geride kalan 5 karlamada Fransa 3 kez kazanrken, Hrvatistan galibiyetle tanamad. ki maç ise beraberlikle sona erdi.

Fransann 9 golüne, Hrvatlar 3 golle yant verebildi.

- lk 3 maç Fransann

Fransa, Hrvatistan karsndaki 3 galibiyetini de oynadklar ilk 3 maçta elde etti.

ki takm, ilk kez 8 Temmuz 1998de kar karya geldi. Fransann ev sahipliinde düzenlenen 1998 FIFA Dünya Kupasndaki yar final mücadelesinde kazanan 2-1lik sonuçla ev sahibi ekip oldu ve adn finale yazdrd.

Hrvatlar o maçta u anki federasyon bakanlar Davor Sukerin golüyle öne geçse de Fransa, Lillian Thuramn 2 golüyle sahadan galip ayrld.

Fransa, söz konusu turnuvann finalinde de Brezilyay 3-0 malup ederek tarihindeki ilk ve tek dünya ampiyonluunu kazand.

- En farkl skor

ki ekibin rekabetinde en farkl galibiyet de 1998 FIFA Dünya Kupasndan bir yl sonra oynanan maçta ortaya çkt.

Fransada oynanan hazrlk maçn ev sahibi takm, 3-0 kazand. Bu iki takm arasndaki en farkl galibiyet olarak kaytlara geçti.

- Son maç 8 yl önce

Hrvatistan ile Fransa, son olarak 29 Mart 2011de oynanan hazrlk maçnda karlat.

Fransada oynanan hazrlk mücadelesi, balad gibi 0-0 sona erdi.

- Hrvatistan, 23. maçnda

Katld ilk Dünya Kupas olan 1998 Fransada üçüncülük elde ederek adndan söz ettiren Hrvatistan, ardndan katld 3 turnuvada grup aamasn geçemedikten sonra Rusyada bu ansszln krd.

Dünya Kupasnda bugüne kadar oynad 22 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 malubiyet alan Hrvatlar, 33 gol atarken, kalelerinde 22 gol gördü.

- Fransa, 66. karlamasnda

Fransa, Rusyadaki turnuva ile birlikte 15. Dünya Kupasn yayor. Franszlar, 1998de ev sahibi olduklar turnuvay kazanarak dünya ampiyonu unvann elde etmiti.

O günden sonra üst üste katld 4 turnuvada da çeyrek finalden yukarsn göremeyen Fransa, Rusyada ise finale kalarak bu gidiat bozdu.

Dünya sralamasnda 7. basamakta bulunan Fransa, turnuva tarihinde çkt 65 maçta 33 galibiyet, 13 beraberlik ve 19 yenilgi ald. Söz konusu müsabakalarda 116 gol atan Fransa, kalesinde ise 75 gol gördü.

Ana Sayfaya Git