Dünya şampiyonundan satranç tavsiyesi

Dünya Okullar Satranç Şampiyonası 13 yaş kategorisi şampiyonu Enes Tanrıverdi: "Satrancın pek çok faydasını gördüm. Bunun için anne ve babalara tavsiyem çocuklarına mutlaka satrancı sevdirsinler" dedi.

Haberler 03.05.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Romanyada düzenlenen 2017 Dünya Okullar Satranç ampiyonasnda 13 ya kategorisinde birinci olan Enes Tanrverdi, okulunda sevinçle karland.

Snf arkadalar ve öretmenlerinin youn ilgi gösterdii Özel Alta Koleji 7. Snf örencisi Enesin ad, okulundaki satranç snfna verildi.

Enes, gazetecilere yapt açklamada, daha önce Karadeniz bölge birincilii, Türkiye birincilii ve Avrupa ampiyonluu gibi derecelerinin olduunu anmsatt. Dünya ampiyonas için iki aydr sk çaltn anlatan Enes, Romanyaya gitmeden önce rakiplerimi analiz etmeye çaltm. Hepsinin çok güçlü olduunu biliyordum. Ben de buna göre çaltm ve birincilii elde ettim. Dünya ampiyonluu çok güzel bir duygu. dedi.

Dünya ampiyonu olduktan sonra en büyük mutluluu, Türk bayran göndere çektirdiinde yaadn dile getiren Enes, Bu anlar herkesin yaamas lazm. Allah herkese böyle ampiyonluklar nasip etsin. ifadesini kulland.

Satranç oynamann, dikkat danklna iyi geldiini, insana sabr örettiini ve derslerde baarya katk saladn vurgulayan Enes, Satrancn pek çok faydasn gördüm. Bunun için anne ve babalara tavsiyem çocuklarna mutlaka satranc sevdirsinler. diye konutu.

Kendisine en büyük destei ailesinin verdiini belirten Enes, satranca nasl baladn öyle anlatt:

Ana snf örencisiyken öretmenimiz satranç konusunda bir ödev vermiti. Ödev konusu ise satranç talarnn hareketi idi. Ben de o ödevi tamamlamak için birtakm aratrmalara girdim. Sonunda da bana verilen ödevi tamamlamtm ancak o süre içerisinde satranc çok sevmitim. 6 yandan beri de sürekli oynuyorum. Sradan bir ödev, bugün beni dünya ampiyonu yapt. Öretmenlerime de bu anlamda çok teekkür ediyorum.

- Okul müdürü Kalyoncu: Bu baar tüm örencilere örnek oldu

Okul müdürü Ferahnaz Kalyoncu ise Enes ile gurur duyduklarn dile getirerek, Kendisi daha önce elde ettii baarlarla dünya ampiyonu olacan zaten belli etmiti. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz. Örencimizin bu baars okuldaki tüm örencilere de örnek oldu. nallah Enesi çok daha iyi yerlerde göreceiz. eklinde konutu.

Öte yandan, Ordu Büyükehir Belediye Bakan Enver Ylmaz, dünya ampiyonu Enes Tanrverdiyi makamnda kabul ederek ödüllendirdi.

Ana Sayfaya Git