Dünyanın gündemine oturdu, şehrinde sahipsiz bırakıldı

Türkiye’nin olimpiyatlara katılan ilk atıcısı olarak tarihe geçen ve yine dördüncü olarak olimpiyatlarda derece elde eden ilk Türk atıcı olan Diyarbakırspor’un lisanslı sporcusu Ömer Akgün’ün başarısı uluslararası spor mecralarında büyük ses getirdi. Ancak giderken de gelirken de kendi memleketi Diyarbakır’da beklenen ilgiyi göremeyen milli sporcu bunun burukluğunu yaşıyor.

Haberler 12.08.2021 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin olimpiyatlara katlan ilk atcs olarak tarihe geçen ve yine dördüncü olarak olimpiyatlarda derece elde eden ilk Türk atc olan Diyarbakrsporun lisansl sporcusu Ömer Akgünün baars uluslararas spor mecralarnda büyük ses getirdi. Ancak giderken de gelirken de kendi memleketi Diyarbakrda beklenen ilgiyi göremeyen milli sporcu bunun burukluunu yayor. Akgünü bugüne kadar üst düzey hiçbir yetkilinin aramad, adeta kaderine terk edildii örenildi.

Akgün,Diyarbakrspordan baka kimse bana sahip çkmad. Her zaman yanmda olan bakan Siyabend Aydn ve Aydn ailesine teekkür ediyorum. Daha önce de kentimizi baaryla temsil eden sporculara kucak açan, dünya ve Türkiye ampiyonlar çkaran Diyarbakrsporun bu tutumu herkese örnek olmaldr dedi.

DYARBAKIR-Japonyann bakenti Tokyoda yaplan olimpiyatlarda Türkiye ve Diyarbakr adna sessiz bir tarih yazld, ulusal ve uluslararas spor kamuoyu bu tarihi yazan sporcuyu gündemine ald ancak o sporcu kimliini tad kentte sahipsiz brakld. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dnda bir çok baarya imza atan, krlmadk rekor brakmayan Ömer Akgün, Cumhuriyet tarihinde haval tüfek erkekler kategorisinde olimpiyat kotasn aarak olimpiyatlara katlan ilk sporcu oldu. Olimpiyatlarda madalyay klpay kaçran Akgün, 4üncü olarak yine Türkiye adna bugüne kadar ki en iyi baarya ulat. Diyarbakr adna tarihi bir baarya yakalad ancak Diyarbakr bunun farkna varamadk.

Yalnz braklan Akgün öyle ki olimpiyatlara giderken kentteki hiçbir yetkili tarafndan uurlanmad, maddi ve manevi destekten yoksun brakld. Dönerken de yine birkaç seveni dnda sessiz ve buruk bir ekilde karland. Bir çok ehirde olimpiyatlara katlan sporcular en iyi ekilde uurlanarak karlanrken ve ödül üstüne ödül alrken, Ömer Akgün ise kimliini tad Diyarbakra yaatt baaryla ramen hak ettii ilgiyi göremedi.

YEN HEDEF 2024 PARS OLMPYATLARI

Diyarbakr en iyi temsil eden branlardan olan atclkta elde edilen baardan sonra yeni bir hedef belirleyen Ömer Akgün, önümüzdeki günlerde 2024 Paris Olimpiyatlar için hazrlklara balayacan kaydetti. Akgün,Hedefim 2024 olimpiyatlarna en iyi ekilde hazrlanp madalya kazanmak olacaktr dedi.

Diyarbakrn kendi deerlerine daha fazla destek olmas ve sahip çkmas gerektiinin altn çizen Akgün, Tokyo Olimpiyatlarna giderken Diyarbakrspor Kulübü Bakan Siyabend Aydn dnda kimseden destek alamadnn da altn çizdi. Akgün,Diyarbakrspor geçmite de kentimizi baaryla temsil eden sporculara destek oldu, bu sayede Türkiye ve Dünya ampiyonlar çkt. Bu süreçte de bana destek oldu her anlamda. Kendilerine çok teekkür ediyorum. Ama sadece Diyarbakrspor la olmaz, herkesin elini tan altna sokarak sporcuya deer vermesi lazm diye konutu.

YEN POLGON YEN BAARILARA YOL AçACAK

Diyarbakr, atclkta uzun yllardr baarlar elde ederek ekol oluturmu durumda. Bir çok milli sporcu yetitiren ve milli takmlarda baardan baarya koan atclkta bu baar sonrasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla yeni ve modern bir poligon yaplyor. Poligonun hizmete girmesiyle kentte daha fazla milli sporcu yetitirilmesi amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git