Edemen'e Veryansın

6 yıl süreyle Amedspor'un formasını giyen Yusuf Yağmur, Kulüp Başkanı Nurullah Edemen'e veryansın etti. Yağmur, sosyal medya üzerinden Edemen'in yanıtlaması için, 10 soru sorarken, "Amedspor, Edemenspor olmuştur" dedi.

Haberler 02.07.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3. Lig temsilcimiz Diyarbekirspora bu sezon transfer olan ve yeni sözleme imzalayan Amedsporun 6 yl süreyle formasn giyen baarl sporcu Yusuf Yamur, eski Kulüp Bakan Nurullah Edemeni eletiri bombardmanna tutarken, Amedspor Kulübünden Para için ayrld yönündeki iddialarn gerçei yanstmadn söyledi.

Kendi sosyal medya hesabndan balklar altnda, Amedspor kulübünde yaadklarn ve Kulüp bakan Nurullah Edemenin cevaplamas için 10 soru yönelten Yamurun, basna ve kamuoyuna balkl açklamas öyle;

6 YIL SÜREYLE FORMASINI GYDM TAKIM

6 yl boyunca eref, onur ve gururla formasn tadm Amedspor Kulübünden ayrldm açklam ve yakn zamanda sadece formasn tamakla kalmadm, manevi olarak ilelebet gönlümden çkmayacak bir mücadele sahasndan neden çekildiimi siz deerli kamuoyuna ve çok deerli Amedsporun taraftarna detaylaryla izah edeceimi belirtmitim. Bu nedenle bu geni açklamay yapmak bir her eyden önce bir borçtu diyerek balamak istiyorum.

Toplumsal yaantda insanlarn sportif etkinlik ve hizmet beklentileri, önemli ölçüde spordaki temel örgütlenme birimleri olan spor kulüplerinden karlandn hepimiz bilmekteyiz. Spor kulüpleri de sivil toplum kurulular gibi insanlarn bir amaç ve hedef etrafnda topland, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarna cevap verecek nitelikler tayan, insanlarn toplumsallamasnda ve sosyallemesinde çok önemli bir yere sahip olan özellikler tamaktadr.

AMEDSPORUN ROLÜ TARTIIMAZDIR

Sporun günlük yaamdaki anlamna ve yerine dikkat çektikten sonra yaadmz corafyada Amedsporun rolü daha bir önem arz etmektedir. Amedspor, her ne kadar Kürt kimliiyle ön plana çksa da son yllarda siyasallaan spor camiasnda ötekiletirilen her kesimin sempatisini toplam, dlanm sporcularn en bata kendisini ifade edebilecei bir kulüp haline gelmitir. Bu devasa kulüp, öz ve kt imkanlarla imkansz baarm, futbol dnda pek çok spor dalnda sporcu yetitirmi ve derecelere girmitir.

Ben de bu kentte domu ve büyümü biri olarak; Futbol kariyerime Diyarbakr l Özel dare Ay Sporda baladm. Daha sonra 3. Ligde iken Yeni Malatyasporda profesyonel futbolculua adm attm ve ampiyonluu yaayarak 2. Ligde ayn formay giydim. Daha sonra (6 yl önce) Diyarbakr DSK, Diyarbakr Büyükehir Belediyespor, son olarak da isim deiiklii ile Amedspora geçi yaptm. Son 2 yldr sadece Türkiyede deil nam dünyaya duyurulan, büyük takmlara kök söktüren, bir futbolcusunun ald transfer bedeli tüm takma e deer olan Süper Lig takmlarna Ziraat Türkiye Kupas maçlarnda kök söktürdük. Biz bir eye inandk. Biliriz ki bir eye inanmak baarya gidilen yolun yarsdr

RADEYE Hç BR KÜDRET HÜKMEDEMEZ

Hiçbir kudret, makam ve maddiyat iradeye hükmedemez. Biz bu anlay ve halkmza verdiimiz söze sadk kalarak her maçmza bu anlayla çktk. Sadece sahada mücadele etmedik, hakemlerle, tribünlerle, medyasyla, federasyonuyla; bir bütünen önyargyla bize bakan her kesimle takm olarak pes etmeden mücadelemizi sürdürdük. Elbette eksikliklerimiz oldu, ampiyonluk frsatn teptik, sözlerimizi, topyekün saldrlar karsnda tam anlamyla yerine getiremedik.

FEDEKARLIK çERSNDE BULUNURKAN

Biz fedakarlk anlayyla hareket ederken, her gün biraz daha halkn sempatisini kazanp büyüyen kulüpte deiimlerin yaandna tanklk etmek hayal krkl yaratt. Bunu yaatanlarn banda da Kulüp Bakan Nurullah Edemen gelmektedir. Daha önceki ksa açklamamda demitim fedakarlk karlkl olana denir. Biri feda ederken dieri kr amac güdüyorsa ona ticaret denir. Ben ve takm arkadalarmla feda anlayyla hareket ederken birilerinin ticari beklenti ve kaygyla hareket etmesi ne yazk ki gözbebeimiz olan Amedsporun anna yakmamaktadr. Bu nedenledir ki bu anlay tayan insanlarla yürümek mümkün deildi.

Bu takmda güven duvar yklmtr. Temel ayrlma sebebim de budur. Diyarbekirspora transfer oldum diye Yusuf para için ayrld ifadesini kullanan bata yöneticilere sesleniyorum; bana kalmam için teklif ettiiniz paray açklayn! Teklif ettiiniz parann altnda transfer olduumu kamuoyunun da bilmesini istiyorum. Dediim gibi güven duvarn siz yktnz.

SORULARIMA YANIT BEKLYORUM

Sahada mücadele eden bizler olarak her eyden emee sayg gösterilmesini beklerdik. Ancak bu yönetim ne yazk ki bu anlaytan gittikçe uzaklat. öyle ki;

1-Geçen sezon alacaklarmz ödenmeden transferler yaplp, ücretlerin hemen ödenmesi ahlaki midir?

2-Nurullah Edemenle bir grup futbolcu ile alacaklarmz ile ilgili ligin son maç öncesi iyerinizde yaplan toplantda neden bizlere parmak sallayp, iki yöneticiyi iddet kullanmak üzere futbolcu arkadamzn(Deniz Naki) üzerine salmak istediniz?

3-Deniz Nakinin bakan size güvenmiyorum? dediinde neden parmak kaldrp, salladnz? Bu olay 10 ahit varken inkar edebilir misiniz? Size güvenmediini açkça beyan eden futbolcularla ahsi bir hasmlamaya gitmeye hakknz var mdr? Bu takmn ad Nurullah Edemen Spor Kulübü deildir. Ve o günden sonra neden baz futbolcularla aranza mesafe koydunuz?

4-Bu tavrnzdan sonra organize deil ama spontane gelien tepki üzerine takm olarak Yeil Krmz Belgeseli Gala Gecesine gitmeme protestomuzu neden hazmedemediniz?

5-Sayn Nurullah Edemen, Türkiye futbol tarihine baktnzda Galatasarayl Spor Emek-Sen Kurucu Bakan rahmetli emektar futbolcu Metin Kurtun balatt akm okumanz öneririm. Bizim bir farkmz vard Metin Kurttan, alacaklar ödenmedi diye futbolda grev yapmadk, idmanlara çkmamazlk da etmedik. çünkü size deil bu halka sözümüz vard biz o anlayla hareket ettik. Moral bozmadan her maçmza aslanlar gibi çkp, mücadele ettik. Bunu da unutmayn!

6-Amedstore maazas neden kulüp adna deildir de Nurullah Edemen adnadr?

7-Nurullah Edemen; kulübün banka hesab olmasna ramen neden ödemeleri ahsi hesaptan yapmaktadr? Neden tüm görümelerini kendi ahsi ofisinde yapmaktadr. Bu takmn ad Amedspor ise kulüp binas neden kullanlmamaktadr.

8-Futbolcularla yaplan toplantlar neden Edemenin iyerinde gerçeklemektedir?

9-Sekiz maç primi kesintileri neden personele ödenmedi?

10-Bu sezon dardan gelen topçulara sözleme yapp kulübü neden ilk kez federasyona borçlandrdnz?

MESELE MADD BR BOYUTA NDRLEMEZ

Saygdeer Amedspor taraftar, Amedspora gönül verenler;

Birilerinin iddia ettii gibi ben eer para için gitmi olsaydm geçen yl Baakehir, Antalyaspor, Alanyaspor, Eskiehir ve Adanademirspordan aldm teklifleri elimin tersiyle itip Amedsporu tercih etmezdim. Dediim gibi mesele maddi bir boyuta indirgenip Amedspor Yönetiminde oluan gruplama ve tamamen ticarileen mantk göz ard edilmeye çallyor. Amed halk kendi deerleriyle yaratt, her koulda sahiplendii takmn yine sahiplenecektir.

Yüreimin Amedsporda olduunu herkesin bilmesini istiyorum. Ayrca lhan Bakann samimiyetine inandm için memleketimin dier takm olan Diyarbekirspora geldiimi de herkesin bilmesini istiyorum.

Ana Sayfaya Git