Efsane Geri Mi Dönecek?

Geçen ay ilk duruşması yapılan efsane Diyarbakırspor’un yargı süreci umut oldu. 65 yöneticiye zimmet istenen dava nedeniyle umutlanan taraftarlar,kent yönetiminden ilgi bekliyor.

Haberler 26.02.2017 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen ay ilk durumas yaplan efsane Diyarbakrsporun yarg süreci umut oldu. 65 yöneticiye zimmet istenen dava nedeniyle umutlanan taraftarlar,kent yönetiminden ilgi bekliyor.

Umut Verici Gelimeler

24 Haziran 1968 tarihinde kurulan,5 kez yükselme baars gösterdii Süper Ligde uzun yllar mücadele eden,hem Süper Ligde hem de Türkiye Kupasnda elde ettii baarlarla kente ve bölgeye büyük heyecan yaatan efsane Diyarbakrspor geri mi dönüyor?. Bu sorunun cevabn devam eden yarg süreci verecek. Kötü yönetilerek borç batana sürüklendii için 2010-2013 yllar arasnda 4 yl içinde Süper Ligden amatöre kadar düen,burada da sahipsizlikten dolay Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lige katlamayan,geçen sezon 1.Amatör Ligden 2.Amatör Ligine düen Yeil-Krmzl kulübün yeniden ayaa kalkmas için umut verici gelimeler var.

Yeniden Kurtulu Umudu

Dernekler Genel Müdürlüü uzmanlar tarafndan balatlan incelemenin yargya intikal etmesiyle savclkça oluturulan iddianame davaya dönütü. 50 yllk mazisi olan kulübün borç batana sürüklenmesi ve kötü yönetilmesiyle ilgili davada ihmali ve kusuru bulunanlardan 65 kii yarglanyor. Geçen ay ilk durumas yaplan davada devam ederken,Mart aynda sürecin hz kazanmas bekleniyor. Aralarnda eski bakan,yönetici ve çalanlarn da bulunduu çok sayda kii zimmete para geçirme,haksz kazanç salama ve görevi kötüye kullanma gibi gerekçelerle yarglanyor.

Kent Yöneticilerine çar

Yarglanan kiilere hapis ve zimmet gibi cezalar çkmas beklenirken,sürecin sonunda kulübün borçlarndan arndrlmas planlanyor. Süreç,taraftarlar heyecanlandrrken kentteki spor adamlar kent yöneticilerinden Diyarbakrsporu yeniden ayaa kaldrmalarn istiyor. Spor adamlar,Diyarbakrspor bölge takm misyonunu çok iyi görüyordu. Tüm kesimleri etrafnda kenetlendirebilen,bölgenin her yerinde ve her kesim tarafndan desteklenen ortak bir payda idi. Vali Hüseyin Aksoy bata olmak üzere kent yöneticileri olaya el atarsa Diyarbakrspor küllerinden doar eklinde görü belirtti.

Ana Sayfaya Git