Elazığ'da modern stadyum inşa edilecek

Elazığ'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 20 bin seyirci kapasiteli uluslararası standartlarda modern bir stadyum yapılacak.

Haberler 24.06.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür Mahallesinde bulunan Elaz Stadyumunun yerine 128 milyon 368 bin liraya mal olacak 60 bin metrekarelik alanda yeni stadyum yaplacak. Temmuz aynda yapmna balanacak stadyumun 2 yl sonra hizmete girmesi hedefleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Sadet Acar, eski stadyumun 1975te ina edildiini, özlemle beklenen yeni stadyum ihalesinin yapldn belirterek, yapmna temmuz aynda balanacan söyledi.

Bunun mimari açdan çok güzel bir stadyum olacan dile getiren Acar, çok donanml bir tesisin ortaya çkacan, beraberinde çok büyük bir spor salonu ve antrenman sahasnn yaplacan bildirdi.

Stadyumun alt katlarnn ticaret merkezleri olarak deerlendirileceini ifade eden Acar, öyle konutu:

STADYUM NA EDLECEK

Temeli çok salam bir stadyum olacak. ehrin birçok organizasyonu belki futbolun da dnda kültürel ve sosyal etkinliklerin çok rahat yaplaca bir merkez haline gelecek. Cumhurbakanmza, Babakanmza ve ilgili kurumlara teekkür ediyoruz. Türkiyede Cumhurbakanmzn talimatyla olaanüstü statlar yaplmaya baland. Büyük yatrmlar yapld. Birçok stat dünya kupalarnn ve olimpiyatlarn oynanaca seviyelere getirildi. Eski stadyum yerinde yaplacak. Kapasite 20 bin olacak. Artk kapasiteden ziyade burann kalitesi önemli olacak.

K YIL SONRA BTECEK

Geçmite tesislerimizde spor yapamazdk. 10 yl öncesine gidin elin parmaklar kadar tesislerimiz vard. nanarak söylüyorum 8 yl içerisinde öyle bir çita yükseldi ki il merkezinde onlarca tesis yaptk. Köylerde dahi tesisler yaplyor. Türkiyenin birçok yerinde olaanüstü tesisleme var. diyen Acar, tesislerin çok kaliteli yapldn vurgulad.

Kent sakinlerinden Muhammed Arslan da yeni yaplacak stadyumun heyecanlandrdn anlatarak, bu konuda yetkililere teekkür etti.

Taner Duru ise Stadn mevcut yerde kalmas çok iyi oldu. çevre illerden gelen vatandalar burada tüm ihtiyacn giderebilir. Elazn ekonomisine katklar sunacaktr. Hem ekonomiye can verir hem de çocuklarn futbola bak açsn olumlu olarak deitirir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git