Elit sporcular keşfediliyor

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" projesi kapsamında ilkokul 3. sınıf öğrencileri çeşitli testlerden geçirilerek yeni yetenekleri keşfediliyor.

Haberler 30.05.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl ile Milli Eitim Bakanlnca 81 il yürütülen proje kapsamnda, anlurfada 11 Nisan Spor Salonunda gerçekletirilen testlerde ilkokul üçüncü snf örencisi çocuklar, yetenek taramasnda geçiriliyor.

Salonda kurulan 4 istasyonda çocuklarn boy, kilo, kavrama, çeviklik, hz, esneklik ve kulaç uzunluu ölçümleri yaplarak uygun spora yönlendiriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Hakan Kekü, balatlan projeyle birlikte yeni yetenekler kefedip, ampiyonlar yetitirmeye çaltklarn söyledi.

anlurfann çok genç bir nüfusa sahip olduunu belirten Kekü, Milli Eitim Bakanl ile Gençlik ve Spor Bakanl i birlii yürütülen projeyle kent merkezinde 54 bin 3. snf örencisinin tamamn testlerden geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

anlurfada çok yetenekli çocuklarn bulunduunu anlatan Kekü, öyle konutu:

Bölgemizde arlkl olarak atletizmle ilgili çok ciddi yetenekli çocuklar var. Bunun yannda dövü sporlarna yönelik yetenekler var. Yürütülen projeyle birlikte yeni yeteneklere çok iyi belirgin hale gelecek ve elit sporcular yetiecek. Kent merkezinde u ana kadar 9 bin çocuumuzu boy kilo, kavrama kuvveti, çeviklik, esneklik, oturma ve kulaç uzunluu ölçümleri ile 20 metre sürat testi ve geriye doru salk topu atma gibi uygulamalardan geçirdik. çalmalarmz devam ediyor. Kent merkezindeki 54 bin örencinin tamamn yetenek testinden geçireceiz. Alnan sonuçlar veri tabanna yükleniyor. Bunlar deerlendirildikten sonra okul ve çocuun ailesiyle iletiime geçilip uygun spor alanna yönlendirilecek. Projeyle elit sporcular yetiecek.

Tekvando antrenörü smail Erboa, kentte çok yetenekli çocuklarn bulunduunu, amaçlarnn çocuklarn spora yatknlklarn belirlemek olduunu belirtti.

Projeyle Türkiyede spor alannda önemli mesafe alnacana inandn dile getiren Erboa, öyle devam etti:

Kurduumuz istasyonlarda çocuklarn boy, kilo, kol uzunluklar, sçrama, kavrama, kou hzlarn ölçüyoruz. Türkiyedeki yetenekli sporcularn belirlenmesi konusunda proje çok önemli. Alnan sonuçlar deerlendirilecek ve çocuk daha erken yalarda yeteneine uygun spora yönlendirilecek. Gelen sonuçlara göre çocuklar ailelerinden izin alndktan sonra 6 ay veya 2 yl gibi süre zarfndan egzersizlere alnacak. Bu egzersizler tamamlandktan sonra çocuklar bir daha testten geçirilecek. Veriler bakanln veri tabanna eklenecek. Bilim kurulunda incelemesinin ardndan çocuklar spor dallarna yönlendirilecek. Örnein çocuun kulaç ölçüleri iyi ise yüzmeye, sçrama yetenei iyi ise basketbol veya voleybola, kavrama yetenei iyi ise bilek gürei gibi branlara yönlendirilecek.

Ana Sayfaya Git