Elmas: "Nihat Bey'in altını oyuyorlar"

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) Başkan Nihat Özdemir'in altını oymaya çalışanların olduğunu ileri sürdü.

Haberler 02.12.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadnda basn mensuplaryla sohbet eden Elmas, geçen hafta TFF Yönetimiyle bir toplant yaptn anlatarak, Galatasarayda sorunlara sebep olanlarn isimlerini vererek Nihat Beye bütün bilgileri ilettim. Benim gördüüm Türkiye Futbol Federasyonunda seçimlere hazrlanan gruplar var. Yani sonraki seçimlere hazrlanan gruplar var. Buradaki gruplar arasnda bir mücadele var. Sadece kulüplere deil, birbirlerine kar verdikleri bir mücadele de var. Galatasaray, Fenerbahçe ve dier kulüpleri Nihat Bey ile kavga ettirerek birtakm operasyonlarla Nihat Beyi de zor durumda brakmak isteyen birkaç grubun olduunu düünüyorum. Bunu da Nihat Beye söyledim. Oradaki konumalar bugün kamuoyuna açklasam yer yerinden oynar. diye konutu.

TFFde çözümsüzlükten beslenen kiilerin olduunu savunan Elmas, sözlerini öyle sürdürdü:

Aslnda Nihat Beyin altn oyuyorlar. Kendisine de söyledim. Benim gördüüm Nihat Bey her konuda masada bir çözüm önerisiyle oturuyor. Aada çözüm istemeyen, çözümsüzlükten beslenen, bu sistemin devamllyla kendi devamlln garanti eden bir ksm insanlar var. Bunlarn says da az deil, 40-50 kiiler. Bu isimler tek kulübe zarar vermiyorlar, Türk futboluna zarar veriyorlar. Dier kulüplerle bu isimler konusunda mutabkz. lk defa büyük kulüplerin bakanlar birtakm sorunlar konusunda mutabk.

Galatasaray Kulübü olarak sevk, ceza ve hakem kararlarnda eit uygulama istediklerini anlatan Burak Elmas, Barmak hak savunmak deildir, hak savunmak sonuç elde etmektir. u anda Süper Lig kulüplerinin istemedii 9 hakem var. 9 hakemin maç yönetmesi istenmiyor. Bazlar FIFA kokartl. imdi bu 9 hakemin yerine doru hakemleri getirmezseniz, bunlara eitimi vermezseniz, sistemi düzeltmezseniz seneye 9 hakemin daha ismini verirler. ifadelerini kulland.

- Raporlar szdran gözlemciler var

Galatasaray Kulübü Bakan Burak Elmas, maçlarda gözlemcilerin hazrladklar raporlarda ciddi sorunlar olduunu da ileri sürerek, Bizim soyunma odas koridorunda gizli ses kayd yapan gözlemci yakaladk. Ses kayd yapanlar var. Baz gazetecilerle birlikte çalarak raporlar szdran gözlemciler var. Koridorlarda iine geleni yazp iine gelmeyeni yazmayan gözlemciler var. Hakem raporunu deitiren hakem gözlemcileri var. Sistemin her taraf çürük olduu için bunun tamamn düzeltmeye yönelik bir çalma var. eklinde konutu.

TFFde mevcut sistemden çkar salayan baz isimlerin olduunu savunan Elmas, Mercedese binmek için yönetimde kalmak isteyen insanlar var. Sadece kendileri deil, aileleri de... Verilen Mercedeslerin listesini Federasyon effafça açklasa da herkes rahatlasa. Kimin ei kullanyor, kimde kaç Mercedes var. O kimin paras, kulüplerin paras. Aldklar maalar... Bunlar konuuyoruz. Bunlar olacak, çünkü bu sistem böyle gitmez. eklinde görü belirtti.

Burak Elmas, yabanc futbolcu kontenjan konusunda TFF ile görümelerinin devam ettiini belirterek, Tüm kulüplerin bununla ilgili rahatszl var. Alnan kararn hiçbir dayana yok. Milli mar okunamyor., Sahada bu kadar yabanc var. diyen birkaç kiinin geyiiyle balayan süreçte, baz menajerlerle ilikili Türk oyuncularn deerinin artmasndan para kazanan arkadalarn ii piirmesiyle buraya gelindi. diye konutu.

- Gerekli takviyeleri yapacaz

Burak Elmas, ara transfer döneminde takmlarna gerekli takviyeleri yapacaklarn dile getirdi.

Geçen sezonun ikinci yarsnda kiralk oynattklar Portekizli futbolcu Gedson Fernandes ile ilgili soru üzerine Elmas, Gedson Fernandesin durumu ortada. Daha transfer dönemi açlmad. Benfica kulübü bizim ilgimizi biliyor. Fernandesin de bize ilgisi aikar. Listemizde baka oyuncular da var. Ocak aynda gerekli hamleleri yapacaz. Transferin büyük bölümünü yaptk. Gerekli takviyeleri de yapacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Galatasarayn 1996 ile 2000 yllar arasndaki modeline göre hareket ettiklerini anlatan Elmas, Hem doru yatrmlar yapyoruz hem de genç oyuncularla baar kazanabilecek bir takm kurduk. Bu kolay bir ey deil. Ciddi anlamda risk almak gerekiyor. dedi.

Yaptklar transferlerden memnun olduunu belirten Elmas, unlar kaydetti:

Baz oyuncularmz çok hzl uyum gösterdi. Ayn seviyede uyum göstermemi olanlar olabilir ama onlar da salayacak. Orada son derece gönlüm rahat. Hocamz da memnun. Doru oyuncu grubunu transfer ettiimizi düünüyoruz. Deerini bulan her futbolcumuzla, kendi de isterse yollarmz ayrp yerine ayn prensipler dahilinde yeni oyuncular alma konusunda hocamzla mutabkz.

Burak Elmas, son dönemdeki kur artnn sadece transferde deil kulübün tüm harcamalarna ciddi etki edeceini de anlatt.

- Kerem Aktürkolunun sözlemesi toplamda 5 yllk olacak

Burak Elmas, son haftalarda gösterdii baarl performansla dikkati çeken futbolcular Kerem Aktürkolunun sözlemesini uzatma konusunda görümeler yaptklarn aktararak, Sözlemesini uzatma için prensip anlamasna vardk. Sözlemesi toplamda 5 yllk olacak. Sözlemede çk maddesi bulunmuyor. ifadesini kulland.

Msrl futbolcu Mustafa Muhammedin opsiyonunu kullanma konusunda aralk ay sonuna kadar vakitleri olduunu belirten Elmas, altyaplarnda yetien Bartu Elmaz ile de sözleme imzalamak istediklerini vurgulad.

- Daha hiçbir ey bitmedi, ligde herkes herkese puan kaybedebiliyor

Burak Elmas, ampiyonluk yarnda geriye dümeleriyle ilgili soruya, Daha hiçbir ey bitmedi, ligde herkes herkese puan kaybedebiliyor. Trabzonspor iyi bir takm. u ana kadar iyi bir sezon geçirdiler. Ciddi bir avantajlar var, Avrupada maç oynamyorlar. Lazio maçndan sonra en az ubat ayna kadar bizim de maçmz yok. Lige daha fazla konsantrasyon salayacaz. Bu 14 puanlk farkn böyle kalmayacana eminim. cevabn verdi.

Gelirlerde büyük bir art hedeflediklerini anlatan sar-krmzl kulübün bakan, Spor Toto Süper Ligin 13. haftasnda Fenerbahçe ile oynadklar derbide haslat rekoru krdklarn söyledi.

u ana kadarki bakanlk performansna 10 üzerinden 5 verdiini anlatan Elmas, Galatasarayla ilgili kurduklar hayallere ulamalar durumunda bu notun 7-8e çkabileceini dile getirdi.

Burak Elmas, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun kendisi, bakan yardmcs Rezan Epözdemir, teknik direktör Fatih Terim ile sar-krmzl kulübe verdii cezaya itirazda bulunduklarn ve Tahkim Kurulunun kararn beklediklerini de sözlerini ekledi.

Ana Sayfaya Git