Emir Preldzic Fenerbahçe’den ayrıldı, ezeli rakibe imza atıyor

THY Euroleague için alternatifli ve güçlü bir kadro oluşturan Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe’nin kadroda düşünmediği ve karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı Boşnak asıllı milli forvet Emir Preldzic’i renklerine bağlıyor.

Haberler 09.09.2016 - 13:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçenin teknik patronu Zeljko Obradovicin kadroda yer vermeyi düşünmediği ve geçtiğimiz sezon kiralık olarak Darüşşafaka Doğuşa gönderilen Emir Preldzice ezeli rakip Galatasaray talip oldu.

Fenerbahçe, 3 yıl için 3.5 milyon Euroluk sözleşmesi bulunan 29 yaşında ve 2.06 boyundaki tecrübeli forvet, dün Sarı-Lacivertli kulüple görüşmelerini tamamlayıp kontratını feshetti.

Galatasarayın yaptığı teklife sıcak bakan Emirin, Sarı-Kırmızılılar ile de masaya oturup kendisine 2 yıl için yapılan teklife evet dediği ifade edildi. Emirin, Galatasaraydan ilk yıl için 300 bin Euro alacağı belirtildi. Boşnak asıllı oyuncunun Cimbom ile önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

YABANCI STATÜSÜNE TAKILDI

Fenerbahçenin, Emir Preldzici gözden çıkarmasında yüklü maliyeti kadar kadro yapısı da rol oynadı. Sarı-Lacivertli takımda devşirme oyuncu statüsünde ABD asıllı guard Bobby Dixonın forma giyiyor olması da Emirin yeniden kadroda yer almasının önüne geçen en önemli faktördü.

Bir takımın kadrosunda sadece bir devşirme oyuncu bulunabilmesi ve bunun haricindeki tüm devşirme oyuncuların yabancı statüsünde sayılması da tecrübeli oyuncunun Sarı-Lacivertli takıma geri dönüş yolunu kapayan bir diğer etken oldu.

Kaynak: Habertürk

Ana Sayfaya Git