Empati maçı

Engelliler Haftasında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Dicle Elektrik futbol takımı oyuncuları göz bandı takarak Görme Engelliler Takımı ile maç yaptı. Karşılaşmada zil sesi çıkaran top kullanıldı.

Haberler 12.05.2022 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik 10-16 Mays arasnda kutlanan Engelliler Haftasnda görme engellilere yönelik farkndalk oluturmak amacyla dikkat çekici bir etkinlie imza att. Kurum çalanlarndan oluan futbol takm oyuncular Görme Engelliler Spor Kulübü futbol takm ile bir maç yapt. Karlamada eitlii salamak adna iki taraf oyuncular da göz band takt. Maçta içinde zil olan ve ses çkaran top kullanld. irketin her yl bahar mevsiminde datm bölgesindeki 6 ilde geleneksel olarak düzenledii Dicle Elektrik Levent Tursun Futbol Turnuvas balad. Turnuvann 10-16 Mays Görme Engelliler Haftasnn balangcna denk gelmesi üzerine, engelliler adna farkndalk oluturulmas için Diyarbakr Görme Engelliler Spor Kulübüne malzeme destei salanmas, bu arada bir de gösteri maç yaplmas kararlatrld. Kayapnar spor tesislerinde Görme Engelliler Spor Kulübü futbol takm ile kurum çalanlarndan oluan Dicle Elektrik oyuncular arasnda hiç görmeyenlere ait B-1 kategorisinde oynanan maçta, bata göz band olmak üzere özel kurallar uyguland.

Her iki takm oyuncular da göz band takt

Her iki takm oyuncularnn da görmeyi tamamen engelleyen göz band takarak sahaya çkt maçta, içindeki zil ile ses çkaran özel bir futbol topu kullanld. Kale arkalarnda görevlilerin bulunduu maçta oyuncular da topa koarken rakipleriyle çarpmamak için ses çkararak birbirlerini uyard. 10ar dakikalk 2 devre halinde oynanan maç Görme Engelliler takm 2-0 kazand. Maç, gerek Dicle Elektrik çalanlar, gerekse spor severlerden çok sayda kii zaman zaman tezahüratlar yaparak büyük bir keyifle izledi.

Farkl bir müsabaka oldu

Futbol takmna koçluk da yapan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardmcs Nedim Tüzün, amaçlarnn bu anlaml haftada engelli bireylerle ilgili farkndalk oluturmak olduunu belirterek, çok zevkli ve bir o kadar da kurallar açsndan farkl bir müsabaka oldu. Kazanan takm kutluyorum dedi.

Futbol, futsal, judo, atletizm, halter, yüzme, satranç ve görme engellilere özgü golbol branlarnda 50 lisansl sporcusu bulunan Diyarbakr Görme Engelliler Spor Kulübü Bakan Emin Baran ise, 10-16 Mays Engelliler Haftas sebebiyle oluturduklar farkndalk ve verdikleri destekten dolay Dicle Elektrike teekkür etti.

Ana Sayfaya Git