Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz, 1,5 yıl sonra milli takımda

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, uzun süredir aday kadroya çağrılmayan tecrübeli oyuncular Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz ile kaleci Mert Günok'u ay-yıldızlı ekibin Arnavutluk ve Moldova maçlarının aday kadrosuna aldı.

Haberler 16.03.2019 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görev süresi 1 Haziran 2019da balayacak enol Güne, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafndan A Milli Takmn 2020 UEFA Avrupa Futbol ampiyonas (EURO 2020) Elemeleri H Grubunda 22 Martta deplasmanda Arnavutluk ve 25 Martta Eskiehirde Moldova ile oynayaca maçlar için görevlendirildi.

Tecrübeli teknik adam, belirledii aday kadroda uzun süredir A Milli Takma çarlmayan Emre Belözolu ve Burak Ylmaza da yer verdi.

Son olarak 2018 FIFA Dünya Kupas Avrupa Elemelerinde Türkiyenin 6 Ekim 2017de Eskiehirde zlandaya 3-0 malup olduu maçn kadrosunda yer alan Emre ve Burak, 525 gün sonra ay-yldzl ekibe döndü.

zlandaya kar ilk 11de sahaya çkan Burak Ylmaz 90 dakika süre alrken, Emre Belözolu, 78. dakikada oyundan çkmt.

- Mert Günok, bin 225 gün sonra milli takmda

Medipol Baakehirin tecrübeli kalecisi Mert Günok, bin 225 gün sonra A Milli Takma davet edildi.

Süper Ligde gösterdii performansla dikkati çeken Mert, enol Güne tarafndan aday kadroya alnd.

Mert, son olarak 6 Kasm 2015te açklanan Katar ve Yunanistan karlamalarnn aday kadrosunda yer almt.

- Emre Tademir, yeniden milli takmda

Galatasarayn ara transfer döneminde kadrosuna katt sol bek Emre Tademir, uzun bir arann ardndan ay-yldzl ekipte yer buldu.

Son olarak 2 Ekim 2015te açklanan aday kadroda yer alan Emre, sonrasnda geçirdii sakatlklar nedeniyle form düzeyini koruyamad.

Bursaspordan sakatl nedeniyle gönderilen ve ara transfer döneminde Galatasaraya imza atan 23 yandaki futbolcu, gösterdii performans sayesinde bin 260 gün sonra A Milli Takmn aday kadrosuna davet edildi.

- Yedi futbolcu ilk kez milli takmda

Teknik direktör enol Güne, 7 futbolcuyu ilk kez A Milli Takma davet etti.

Tecrübeli teknik adam, Galatasarayda yakalad çkla 11 milyon avro bonservis ücretiyle Almanyann Stuttgart takmna transfer olan Ozan Kabak aday kadroya ald.

Güne, kaleci olarak Bursaspordan Muhammed engezer ve Trabzonspordan Uurcan çakr ilk kez A Milli Takma çard.

Aytemiz Alanyaspordan Efecan Karaca, Beiktatan Dorukhan Toköz ve Güven Yalçn, Demir Grup Sivasspordan Emre Klnç da ilk kez A Milli Takm aday kadrosunda kendilerine yer buldu.

Ana Sayfaya Git