En formda kaleciler Süper Lig'de

Gençlerbirliği kalecisi Hopf, Avrupa'nın önemli liglerinde forma giyen Neuer, Buffon, Courtois gibi dünyaca ünlü isimleri geride bırakarak maç başına en az gol yiyen kaleci unvanını ele geçirdi.

Haberler 17.12.2016 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu sezon Avrupada kalesini gole kapatan file bekçileri arasnda Spor Toto Süper Ligde görev alan kaleciler, yüksek performanslaryla öne çkyor.

Avrupann önde gelen liglerine (ngiltere, spanya, talya, Almanya, Fransa) oranla bu sezon Spor Toto Süper Ligde görev alan kaleciler, yaptklar kurtarlar ve takmlarna kazandrdklar puanlarla adndan söz ettiriyor.

Süper Ligde forma giyen oyunculardan Johannes Hopf, Fabricio Agosto Ramirez ve Volkan Babacan çktklar maçlarda kalelerine duvar örerek Avrupann en formda kalecileri arasnda bulunuyor.

- Hopf 1 numara

Gençlerbirliinin sveçli file bekçisi Johannes Hopf, 14 lig maçnda kalesinde yalnzca 8 gol görerek, Avrupann 5 büyük ligi arasnda maç bana en az gol yiyen kaleci unvanyla dikkati çekiyor.

Bu sezon 8 maçta kalesini gole kapatan ve maç bana 0,57 gol yeme ortalamasyla oynayan sveçli Hopf, Manuel Neuer, Gianluigi Buffon, Thibaut Courtois gibi dünyaca ünlü kalecileri geride brakarak formunun zirvesine ulat. 29 yandaki kaleci, yüksek performansyla sveç Milli Takmna da seçildi.

- Fabricio çok formda

Beiktan spanyol kalecisi Fabricio da Süper Lig ev Avrupann en baarl eldivenleri arasnda yer alyor. Ligin 3. haftasnda Kardemir Karabükspor maçyla kaleyi Tolga Zenginden alan ve bir daha brakmayan 28 yandaki file bekçisi, kalan 12 haftada kalesinde sadece 8 gol gördü ve maç bana 0,66 gol yeme ortalamas yakalad.

15 haftas geriden kalan Süper Ligde liderliini koruyan Medipol Baakehirin file bekçisi Volkan Babacan da maç bana 0,71 gol yeme ortalamasyla göz dolduruyor. Milli kaleci, 14 maçta kalesinde 10 gol görürken, 6 maçta ise gole izin vermedi.

Fenerbahçeden Volkan Demirel, Galatasaraydan Fernando Muslera ile Bursaspordan Harun Tekin de yedikleri gol saysnda maç bana 1in altna düerek Süper Ligin formda kalecileri arasnda yer alyor.

- Neuer fark devam ediyor

Bundesligada son yllarn en baarl takm Bayern Münihin file bekçisi Neuer, bu sezon da takmnn liderlik mücadelesinde performansyla büyük katk salad.

Forma giydii 14 maçta 9 gol yiyen 30 yandaki file bekçisi, takmnn Leipzig önünde averajla lider konumda bulunmasnda önemli rol oynad. Maç bana 0,64 gol yeme ortalamas yakalayan Alman kaleci, bu sezon da Avrupa liglerinin en iyi performanslarndan birisine imza atyor.

- spanyada Asenjo fark

La Ligada ise Villarreal formas giyen Sergio Asenjo, ülkesinde en az gol yiyen kaleci konumunda bulunuyor.

7 maçta rakip takm oyuncularna kalesini kapatan spanyol file bekçisi, forma giydii 15 maçta 10 gole engel olamad ve takmn 26 puanla 4üncü srada yer almasnda önemli rol üstlendi.

- Premier Ligde iki kaleci öne çkt

ngiltere Premier Ligde ise bu sezon iki kaleci kurtarlaryla adndan söz ettiriyor. Lider Chelseanin baarl file bekçisi Thibaut Courtois, bu sezon 16 müsabakada kalesinde sadece 11 gol gördü ve 9 maçta rakip oyuncularn mein yuvarla fileden geçirmesine izin vermedi. Belçika Milli Takmnn da kalesini koruyan 24 yandaki Courtois, maç bana ortalama 0,68 gol yedi.

Tottenham Hotspurun file bekçisi Hugo Llorise de rakip takmlar 14 lig maçnda sadece 10 gol atabildi. Milli Fransz kaleci, bu performansyla ligin en az gol yiyen kalecisi oldu.

- Nicein gizli kahraman Cardinale

Ligue 1in sürpriz takm Nicein 22 yandaki oyuncusu Yoan Cardinale de bu sezon performansyla Avrupann dev kulüplerinin transfer listesine imdiden adn yazdrd.

Bu sezon kalesinde 17 maçta sadece 12 gole yiyen Cardinale, takmnn 40 puanla ligin favorileri Paris Saint-Germain (PSG) ve Monaconun önünde lider konumda yer almasnda barolü oynad.

- Serie A eski günlerinden uzak

Sert savunmasyla bilinen Serie Ada ise bu sezon takmlar önceki dönemlerin aksine kalesini gole kapatmakta çok zorlanyor.

Ana Sayfaya Git